Parkeervergunning voor bewoners

Woont u in Rijswijk? Dan kunt u in het overzicht op deze pagina kiezen uit verschillende parkeervergunningen. Klik op de links voor meer informatie over hoe je de vergunning aanvraagt en voor de voorwaarden en de kosten.

Verschillende soorten parkeervergunningen voor bewoners

Parkeervergunning bewoners

Woont u in een gebied waar betaald parkeren geldt? Dan kunt u voor uw motorvoertuig (auto, busje) een parkeervergunning bewoners aanvragen.

Parkeervergunning bewoners wisselende voertuigen (auto's)

Woont u in een gebied waar betaald parkeren geldt en rijdt u regelmatig in een andere auto? Bijvoorbeeld via uw werkgever? Als u vaker dan 6 keer per jaar van auto wisselt, kunt u een parkeervergunning bewoners wisselende voertuigen aanvragen.

Parkeervergunning bewoners verhuizing

Verhuist u naar een andere woning en heeft u tijdelijk 2 woonadressen, maar u nog niet ingeschreven op uw nieuwe adres? Dan kunt één keer een parkeervergunning bewoners verhuizing op het nieuwe woonadres voor 6 maanden krijgen. 

Parkeervergunning bewoners mantelzorg

Krijgt u mantelzorg en woont u in een gebied waar betaald parkeren geldt? Met een parkeervergunning bewoners mantelzorg kunnen uw mantelzorgers bij u parkeren zonder te betalen. Een mantelzorger is iemand die langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week hulp en ondersteuning biedt aan bijvoorbeeld een familielid of vriend die in Rijswijk woont.

Parkeervergunning bewoners tijdelijke bewoning

Werkt en woont u tijdelijk in Rijswijk? Dan kunt u met een geldig arbeidscontract een parkeervergunning bewoners tijdelijke bewoning aanvragen voor maximaal 12 maanden.

Parkeervergunning bewoners tweede woning

Heeft u een tweede woning in Rijswijk, waar u woont of tijdelijk woont? Dan komt u in aanmerking voor een parkeervergunning bewoners tweede woning.

Gebruik van uw e-mailadres

Als u een parkeervergunning aanvraagt, vragen wij om uw e-mailadres. Door dit in te vullen geeft u toestemming dat wij u een herinneringsmail sturen als uw parkeervergunning verloopt. 

Bekijk ook