Parkeervergunning beëindigen

Algemeen

U kunt zelf uw parkeervergunning beëindigen. Dit kan wanneer u wilt. U regelt dit het snelst via het digitaal parkeerloket. Gaat u verhuizen? Dan beëindigt de gemeente Rijswijk uw vergunning automatisch. Dit geldt ook bij overlijden.

Aanvragen

Via het digitaal parkeerloket

U heeft hiervoor nodig:

  • DigiD

De bezoekersvergunning kan niet digitaal opgezegd worden. Hiervoor dient u altijd contact op te nemen met het Rijswijks Contact Centrum of langs te komen op het stadhuis.

Als u langskomt bij de balie op het stadhuis

U kunt tijdens de openingstijden langskomen bij de balies op het stadhuis, met of zonder afspraak. U heeft hiervoor nodig:

  • Een geldig identiteitsbewijs

Hoelang gaat het duren?

Wilt u uw vergunning stopzetten? U kiest zelf vanaf wanneer u de vergunning beëindigt. De vergunning kan niet met terugwerkende kracht beëindigd worden.

Als u zelf bij verhuizing uw parkeervergunning niet opzegt, dan trekt de gemeente de parkeervergunning in. Als een vergunninghouder overlijdt krijgt de gemeente hiervan bericht. Na dit bericht wordt de parkeervergunning ingetrokken.

In onderstaande tabellen ziet u per wanneer de parkeervergunning dan ongeldig wordt.

Opzegtermijnen parkeervergunning bewoners

Situatie Termijn
Verhuizing binnen de gemeente 14 dagen
Verhuizing buiten de gemeente 14 dagen
Overlijden

3 maanden

Overlijden mantelzorgontvanger 14 dagen

Opzegtermijnen parkeervergunning bezoekers

Situatie Termijn
Verhuizing binnen de gemeente 14 dagen, behalve als de nieuwe bewoner zich is ingeschreven op het adres of bij overlijden van de vergunninghouder.
Verhuizing buiten de gemeente 14 dagen, behalve als de nieuwe bewoner zich is ingeschreven op het adres of bij overlijden van de vergunninghouder.
Overlijden 3 maanden of eerder als de nieuwe bewoner is inschreven op het adres.

Opzegtermijnen parkeervergunning gehandicapten bij overlijden

Soort vergunning Situatie Termijn
Bewonersvergunning passagiers gehandicapten  Overlijden direct
Bewonersvergunning bestuurders gehandicapten Overlijden 14 dagen
Bewonersvergunning bestuurders/passagiers gehandicapten Overlijden 14 dagen

Restitutie

De vergunninghouder heeft recht op restitutie. Bij de bewonersvergunning heeft u recht op restitutie vanaf de 1e van de maand na opzegging. Bij de bezoekersvergunning heeft u recht op het parkeertegoed. Bent u nabestaande van iemand die een bewonersvergunning of bezoekersvergunning had? Dan heeft u recht op de restitutie. Neem contact op met het Rijswijks Contact Centrum. Zij zullen u verder helpen.