Gemeentelijke belastingen

Woont en/of onderneemt u in Rijswijk, dan betaalt u gemeentelijke belastingen. Op deze pagina leest u meer informatie over de soorten belastingen die op de aanslag staan, hoe u kunt betalen en waar u terecht kunt met vragen.

Hoe ontvangt u de aanslag?

Degene die op 1 januari de eigenaar of gebruiker is van een woning of pand in Rijswijk, ontvangt de aanslag eind februari via de post. Wanneer u zich heeft aangemeld voor de Berichtenbox via Mijn.overheid.nl ontvangt u uw aanslag digitaal in de Berichtenbox. De hoogte van de aanslag verschilt voor eigenaren of gebruikers van een woning of pand. De WOZ-waarde van de woning staat ook op de aanslag.

Digitale Belastingbalie & Betalen

Digitale Belastingbalie

Heeft u een vraag over uw aanslagbiljet of wilt u meer informatie? Ga dan hieronder naar de Digitale Belastingbalie. 

Via de Digitale Belastingbalie kunt u uw aanslagen direct betalen met iDEAL, een automatische incasso regelen om in termijnen te betalen, bekijken welk bedrag u nog moet betalen of (gedeeltelijk) kwijtschelding aanvragen als u een laag inkomen heeft.  Ook kunt u het taxatieverslag van uw woning bekijken. 

Bent u dit jaar nieuw in Rijswijk komen wonen? Dan kunt u inloggen vanaf het moment dat u een aanslag gemeentelijke belastingen hebt ontvangen.

Online regelen

Verwijzingen

WOZ-waarde en taxatieverslag inzien

De WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand of stuk grond staat op de WOZ-beschikking, deze  ontvangt u bij de aanslag gemeentelijke belastingen. Via de Digitale Belastingbalie kunt u het taxatieverslag inzien. 

Heeft u vragen over de WOZ-waarde of twijfelt u of de WOZ-waarde klopt?
Maak dan niet direct bezwaar, maar maak eerst een telefonische afspraak met een taxateur van de gemeente Rijswijk. Als uit uw informatie blijkt dat de waarde niet juist is dan wordt de waarde door de taxateur aangepast. U kunt een afspraak maken op het moment dat u het beste uitkomt. De taxateur belt u op het afgesproken tijdstip op, legt u uit hoe de WOZ-waarde is bepaald en beantwoordt uw vragen. Dit is gratis en u hoeft dan geen bezwaar te maken. Het inschakelen van een extern bureau voor het maken van bezwaar is niet nodig.

Maak hieronder een afspraak of bel naar telefoonnummer 14 070 (optie 4), dan plannen we samen met u een afspraak.

Afspraak maken

Wat doet u als u twijfelt of uw WOZ-waarde klopt?