Plannen en projecten

Op deze pagina vindt u informatie over projecten en plannen in Rijswijk.

Overzicht projecten

 • Havenkwartier

  Status: Lopend
  Publicatie datum:

  In het havenkwartier komen 2.500 woningen, ook wordt het gebied verrijkt met groen, natuur, recreatie en horeca. Dit project is verdeeld in de deelprojecten: Harbour Park, Urban Parks, De Havenmeester, De Landtong en Sijthof.

 • Kessler Park

  Status: Lopend
  Publicatie datum:

  De komende jaren vernieuwen we het gebied rondom het Kessler Park in de Plaspoelpolder. Het oude Shell-terrein moet uitgroeien tot een levendige mix van wonen, werken en leren.

 • Rijswijk schakelt over

  Status: Lopend
  Publicatie datum:

  We gaan minder fossiele brandstoffen gebruiken en stappen over naar schone energiebronnen. Dit doen we stap voor stap én samen. Op deze pagina leest u meer over hoe u uw huis of bedrijfspand klaar kunt maken voor een duurzame toekomst. Dit kan al met kleine aanpassingen.

 • WarmtelinQ

  Status: Lopend
  Publicatie datum:

  Gasunie legt een ondergrondse warmtetransportleiding (WarmtelinQ) aan door Rijswijk. Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden.

 • Bogaard Stadscentrum

  Status: Lopend
  Publicatie datum:

  Samen met bewoners, ondernemers, eigenaren bouwt de gemeente Rijswijk aan het nieuwe Bogaard stadscentrum. Dit project is verdeeld in de deelprojecten: Bogaardplein, De Generaal (belastingkantoor), Openbare ruimte Bogaard en omgeving, Hof van Rijswijk (De Terp), The Orchard, Beatrixblok, ING-blok, HBG-blok, The Beatrix (J.C. van Markenlaan 5) en The Minister (Winston Churchill Tower).

 • RijswijkBuiten

  Status: Lopend
  Publicatie datum:

  Tussen het centrum van Rijswijk en Delft bouwt de gemeente Rijswijk samen met ontwikkelaars aan de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. In dit voormalig glastuinbouwgebied worden ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gebouwd. RijswijkBuiten is verdeeld in deelprojecten: Sion, Parkrijk en Pasgeld (waaronder Pasgeld-Oost en Pastgeld-West).

Samen.Rijswijk.nl

Een stad maak je samen. Doet u mee? U kan natuurlijk reageren op de plannen van de gemeente, maar u kan ook zélf met plannen aan de slag gaan. Daar helpt de gemeente u graag bij!

Op het platform samen.rijswijk.nl kan umeedoen aan bijvoorbeeld peilingen en enquêtes over projecten en beleid. Maar ook meedenken over bijvoorbeeld de inrichting van jouw straat, een park of de speeltuin in de buurt.