Ontwikkelingen in de stad

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde, dit betekent dat er veel ontwikkelingen op de planning staan. Mogelijk ook bij u in de buurt. U kunt natuurlijk reageren op de plannen van de gemeente, maar u kunt ook zélf met plannen aan de slag gaan. Bijvoorbeeld meedenken over de inrichting van uw straat, een park of de speeltuin in uw buurt. Op deze pagina vindt u een overzicht van ruimtelijke plannen en projecten.

Plannen

Bogaard Stadscentrum

Samen met bewoners, ondernemers, eigenaren bouwt de gemeente Rijswijk aan het nieuwe Bogaard stadscentrum. Dit project is verdeeld in verschillende deelprojecten: De Generaal, Hof van Rijswijk, The Orchard, Beatrixblok, ING-blok, HBG-Blok, The Beatrix en The Minister. De komende jaren worden de deelprojecten stap voor stap gerealiseerd. Het winkelcentrum blijft geopend. 

Meer informatie

Lindelaan

De Lindelaan is een weg waar veel Rijswijkers gebruik van maken. Het intensieve gebruik en toename van het verkeer vereist grootschalig onderhoud. Dit wordt gecombineerd met het opnieuw inrichten van de straat. Hierover is samen met bewoners en ondernemers uit de directe omgeving van 2021 tot en met 2023 nagedacht. De komende jaren worden er gefaseerd werkzaamheden uitgevoerd.

Meer informatie

WarmtelinQ

Tussen 2022 en 2024 legt Gasunie een warmteleiding in Rijswijk aan. Via deze leiding wordt vrijgekomen warmte uit de Rotterdamse haven in Zuid-Holland verspreid. De leiding wordt onder de Prinses Beatrixlaan tussen Delft en Den Haag aangelegd, werkzaamheden worden door de aannemers A.Hak (tussen A4 en Guntersteinweg) en Denys (Rijswijk Buiten) uitgevoerd.

Meer informatie

Havenkwartier

In het Havenkwartier komen 2500 woningen, ook komen er in het gebied groen, natuur, recreatie en horeca. Dit project is verdeeld in de deelprojecten: Harbour Park, Urban Parks, De Havenmeester, De Landtong en Sijthof.

Meer informatie

Kessler Park

De komende jaren vernieuwen we het gebied rondom het Kessler Park in de Plaspoelpolder. Het oude Shell-terrein moet uitgroeien tot een levendige mix van wonen, werken en leren.

Meer informatie

RijswijkBuiten

In RijswijkBuiten (het voormalig glastuinbouwgebied tussen het centrum van Rijswijk en Delft) worden tot 2026 ruim 3500 duurzame woningen gebouwd, verdeeld over drie deelgebieden: Sion, Parkrijk en Pasgeld.

Meer informatie

Te Werve Oost

Te Werve Oost wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd. Samen met woningcorporatie Rijswijk Wonen en ontwikkelaar Synchroon werken we aan de vernieuwing van het woonaanbod en de woonomgeving.

Meer informatie

MFA Sportpark Elsenburg

Een duurzame Multi Functionele Accomodatie (MFA), met oa hockeyclub RHC, Fietscross vereniging FCCR en Rijwielvereniging De Spartaan. Daarnaast kinderopvang, fysiotherapie, podotherapie en buitenschoolse opvang.

Meer informatie

Tulpstraat

De Tulpstraat heeft uitgebreid onderhoud nodig. Dit biedt ook de mogelijkheid om de straat en het basketbalveld opnieuw in te richten. Dit willen we samen met jullie bewoners van de Tulpstraat en directe omgeving doen.

Denk en doe mee

Landgoederenzone

Ruim 200 hectare aan historische buitenplaatsen en archeologische vindplaatsen, onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen en van de provinciale Erfgoedlijn Landgoederen. Wij investeren in het gebied om de toegankelijkheid, de beleefbaarheid en de natuur nog mooier en beter te maken. We starten met het deel dat het dichtst tegen Oud Rijswijk aan ligt, tot aan de Huis te Landelaan.

Meer informatie

Rembrandtkade

Inmiddels 2 jaar geleden zijn de voorbereidingen gestart voor het groot onderhoud en de herinrichting van de Rembrandtkade. Bij de totstandkoming van het inrichtingsplan hebben omwonenden uitgebreid mee kunnen denken. De uitvoering van de herinrichting van de Rembrandtkade is inmiddels in volle gang. Deze werkzaamheden vinden gefaseerd plaats van maart tot oktober 2024.

Meer informatie

Hoornbrug

Door het toegenomen fiets- en autoverkeer is de verkeersveiligheid in de afgelopen jaren op de doorgaande weg over de Sir W. Churchilllaan en Haagweg sterk verminderd. Vanaf april 2024 kunnen bewoners uit de directe omgeving ideeën of suggesties op het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de onderdoorgang Hoornbrug doorgeven.

Denk en doe mee

Naast het meedenken over de inrichting van uw straat, een park of de speeltuin in de buurt kunt u via samen.rijswijk.nl ook meedoen aan bijvoorbeeld peilingen en enquêtes over projecten en beleid.