Afval

Wist u dat veel afval opnieuw te gebruiken is? Daarbij kunt u denken aan groente-, fruit- en tuinafval, glas en oud papier. Verder zijn er afvalstoffen die u apart moet inzamelen, omdat ze schadelijk zijn voor het milieu. Dit zijn bijvoorbeeld batterijen, verfresten en afgewerkte olie.

Samen duurzaam

Omdat recyclen en afval scheiden belangrijk is voor de planeet, heeft gemeente Rijswijk een duidelijk doel: zorgen dat meer mensen dit beseffen en actie op dit gebied. Zodat u als inwoner niet alleen weet dat afval scheiden belangrijk is, maar dat u het zelf ook doet. Dit draagt bij aan het duurzame, groene karakter van onze gemeente. Zwerfvuil gaan we daarom ook tegen: in onze infographic ziet u hoe u dat voorkomt, zelfs als een container bijvoorbeeld vol of stuk is.

Avalex verzamelt uw afval

Voor het ophalen van afval is het Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex verantwoordelijk. U kunt Avalex bellen als u een afspraak wilt maken voor het ophalen of bijvoorbeeld als u een pasje wilt aanvragen voor de ondergrondse containers. Avalex is ook op Twitter te vinden: twitter.com/Avalex_nieuws. Op de website van Avalex kunt u zien op welke dag inzameling van uw afval plaatsvindt en uw grijze, groene, blauwe bak of minicontainer wordt geleegd.

Gebruikt u de afvalwijzer al?

Avalex geeft elk jaar ook een afvalwijzer uit. Deze afvalkalender is via de website van reinigingsbedrijf Avalex op te vragen en meteen uit te printen. Inwoners die geen computer hebben, kunnen bellen met Avalex via (0900) 05 07 (lokaal tarief). Geef uw postcode en huisnummer door en Avalex stuurt u de kalender binnen 5 werkdagen toe.