Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dat willen wij graag weten, lees op deze pagina waarmee u rekening moet houden als uw woonadres wijzigt.

Verhuizing doorgeven

Verhuizen binnen/naar Rijswijk

U geeft de verhuizing door aan de gemeente waarin u gaat wonen. Ook als u in dezelfde gemeente blijft wonen. Dat kan 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing.

Gaat u samenwonen? Wanneer u bij iemand anders intrekt, moet u schriftelijk toestemming hebben.

Geef uw verhuizing door

Verhuizen vanuit het buitenland

Woonde u vroeger in Nederland en verhuist u vanuit het buitenland weer naar Nederland? Dan heeft u 5 werkdagen de tijd na uw aankomst in Nederland om naar de gemeente te gaan.

Let op! Komt u voor het eerst in Nederland wonen? Lees hier wat u moet doen wanneer u voor het eerst in Nederland komt wonen.

Geef uw verhuizing door

Vertrekken uit Nederland

Woont u in Rijswijk en verhuist u naar een ander land? Meldt dit dan bij de gemeente als u in een periode van 1 jaar langer dan 8 maanden naar het een ander land gaat.

Bent u minder dan 8 maanden in het buitenland? Dan kunt u de verhuizing melden, maar het hoeft niet.

Meer informatie

Nieuw in Nederland

Wilt u Nederlander worden? Dit kan door optie of naturalisatie. Dit vraagt u aan bij de gemeente, lees hier meer over op de pagina Nederlandse nationaliteit aanvragen

Bent u vluchteling (dit noemen we statushouder)? Dan moet u inburgeren. Dit betekent dat u de Nederlandse taal moet gaan leren en meer gaat leren over de Nederlandse samenleving. Bekijk de pagina Inburgeren voor meer informatie.

Als gevolg van de Russische inval in de Oekraïne zij er miljoenen Oekraïners gevlucht naar andere veilige landen. Komt u uit Oekraïne naar Rijswijk of vangt u Oekraïners op? Kijk dan op de pagina Hulp voor Oekraïne.

Moet ik nog meer regelen?

Rond uw verhuizing naar Rijswijk moet u misschien nog een aantal andere belangrijke zaken regelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het aanvragen/wijzigen van een parkeervergunning. Meer informatie over parkeren leest u op de pagina Parkeren.
  • Weten hoe afval bij u in de buurt wordt ingezameld? En wanneer het afval wordt opgehaald? Kijk op de website van Avalex.
  • Heeft u zorg en ondersteuning nodig? Kijk op de pagina Zorg en ondersteuning.