Contact

Algemeen

Er zijn verschillende manieren om met de gemeente in contact te komen.

Langskomen

U kunt bij ons langskomen voor het aanvragen van bijvoorbeeld een reisdocument, rijbewijs, akte of aangifte. Langskomen bij de publieksbalies kan met of zonder afspraak.

Afspraak maken

Maak snel en makkelijk online een afspraak. Plant u liever telefonisch een afspraak in? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 070 (optie 4). Belt u vanuit het buitenland? Gebruik dan het nummer +31 70 326 10 00. Telefonisch zijn wij bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Wij raden u aan om een afspraak te maken. U bent dan sneller aan de beurt en hoeft niet te wachten. Door een afspraak te maken weten wij waarvoor u langskomt, zo kunnen wij u goed helpen. 

Komt u zonder afspraak langs?

Houdt u er dan rekening mee dat u mogelijk lang moet wachten. Voor het afhalen van uw reisdocument en/of rijbewijs bent u tijdens onze openingstijden zonder afspraak welkom bij de afhaalbalie. U kunt uiterlijk een uur voor sluitingstijd binnenlopen. Zo weten we zeker dat we alle bezoekers van de publieksbalies voor sluitingstijd goed kunnen helpen.

Openingstijden

Sinds 7 november 2023 vindt u de publieksbalies in het Huis van de stad Rijswijk op Generaal Spoorlaan 2, 2283 GM Rijswijk.

Maandag9.00 tot 12.00 uur  (zonder afspraak kunt u uiterlijk tot 11.00 uur binnenlopen) en 13.00 tot 17.00 uur (alleen op afspraak voor aanvragen paspoort en identiteitskaart. Meer informatie)
Dinsdag9.00 tot 17.00 uur 
(zonder afspraak kunt u uiterlijk tot 16.00 uur binnenlopen)
Woensdag9.00 tot 17.00 uur 
(zonder afspraak kunt u uiterlijk tot 16.00 uur binnenlopen)
Donderdag9.00 tot 20.00 uur 
(zonder afspraak kunt u uiterlijk tot 19.00 uur binnenlopen) 
Vrijdag9.00 tot 12.00 uur 
(zonder afspraak kunt u uiterlijk tot 11.00 uur binnenlopen)

Sluiting tijdens (feest)dagen

Het stadhuis is gesloten en telefonisch niet bereikbaar op:

Tweede paasdagmaandag 1 april 2024
Hemelvaartsdagdonderdag 9 mei 2024
Tweede Pinksterdagmaandag 20 mei 2024
Eerste kerstdagwoensdag 25 december 2024
Tweede kerstdagdonderdag 26 december 2024

Post voor de gemeente Rijswijk

Brieven of andere post aan de gemeente Rijswijk stuurt u naar: Postbus 5305, 2280HH Rijswijk. U kunt de post aan de gemeente Rijswijk ook afgeven bij het Huis van de stad. De brievenbus staat bij de hoofdingang van het Huis van de stad (aan de zijde van de Burgemeester Elsenlaan). Let op: u ontvangt geen ontvangstbewijs als u brieven afgeeft bij het Huis van de stad.

Iets anders melden

Is er iets kapot, ligt ergens rommel of ziet u een gevaarlijke situatie in de openbare ruimte? Denk aan straten, wegen, pleinen, speeltuinen en verkeerslichten. Geef het aan ons door.

Heeft u een klacht?

Als inwoner van Rijswijk hebt u regelmatig contact met de gemeente. Wij willen u graag op een goede en klantvriendelijke manier van dienst zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over de manier waarop u in een bepaalde situatie bent behandeld. In dit soort gevallen kan u een klacht indienen. Lees meer over het indienen van een klacht.

Wilt u een Woo-verzoek indienen? 

U mag de gemeente Rijswijk vragen om bestuurlijke informatie, op basis van de Wet open overheid. Het kan daarbij gaan om informatie over het beleid of uit andere documenten. Meer informatie.