Grofvuil inleveren of laten ophalen

Algemeen

Grofvuil is groot huishoudelijk afval dat niet in een afvalcontainer past. Bijvoorbeeld oude, kapotte meubels, huishoudelijke apparaten, versleten vloerbedekking, snoeiafval zoals bundels snoeihout, enzovoort. In de gemeente Rijswijk haalt Avalex op afspraak uw grofvuil op.

Mededeling

Maak voor matrassen een aparte afspraak. Deze worden namelijk gerecycled.

Wasbakken en wc-potten worden niet meegenomen. Dit valt onder de afvalsoort schoon puin en moet bij Avalex ingeleverd worden.

Omschrijving

Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor in de container en wat anderen niet meer kunnen gebruiken. Ook snoeiafval, huishoudelijke apparaten en kleine meubels die wel in een container passen, horen bij het grofvuil. Denk voordat u iets weggooit ook eens aan de kringloopwinkel. Vaak zijn anderen heel blij met uw (oude) spullen. Kunt u er niemand meer een plezier mee doen? Breng het dan naar Avalex.

Ook kan Avalex grofvuil en snoeiafval bij u ophalen. Snoeiafval is plantaardig of organisch afval uit uw tuin, dat niet in de GFT-container past. Denk aan takken, stammen en/of stronken. Snoeiafval mag niet in zakken aangeboden worden, alleen in bundels.

Maak een afspraak met Avalex om uw grofvuil op te laten halen.

Aanvragen

Maak een afspraak met Avalex. Houd uw Avalexpas bij de hand, u heeft het nummer nodig dat erop staat. Vermeld welk grofvuil u heeft en hoeveel het is. Uw afspraak is gemaakt als u per mail een afspraakbevestiging heeft gekregen.

Lees de aanbiedregels van Avalex om te weten wanneer, hoe en waar u uw grofvuil langs de straat zet.

Voorwaarden

Voor het aanbieden van afval aan Avalex gelden deze regels:

Kosten

Voor elk verzoek tot het ophalen van maximaal 2m3 grofvuil bestaande uit grof huishoudelijk afval, wit- en bruingoed en matrassen  zijn de kosten € 12,50.

Tarief 2024

Contact

Maak online een afspraak, of bel (0900) 05 07 (lokaal tarief).