RijswijkBuiten

Status: Lopend

Tussen het centrum van Rijswijk en Delft bouwt de gemeente Rijswijk sinds 2013 samen met ontwikkelaars aan de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. In dit voormalig glastuinbouwgebied worden tot 2026 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gebouwd, verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld.

Duurzame woonwijk

Alle woningen en het openbaar gebied in RijswijkBuiten zijn duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen geen gasaansluiting, maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst door de aanwezigheid van veel en afwisselend groen, het gebruik van natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid van de straten en groenstroken.

Door de grote diversiteit aan woningtypen aan is er altijd een woning te vinden die past bij uw woonwensen. De eengezinswoningen met tuin voeren de boventoon in diverse vormen en maten. Maar er zijn ook twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, appartementen en studio’s te vinden. Zowel koopwoningen als sociale, midden en/of vrijesector huurwoningen. Kijk voor meer informatie over RijswijkBuiten en actuele projecten op www.rijswijkbuiten.nl.

Deelgebieden

RijswijkBuiten wordt ontwikkeld in drie delen: Sion, Parkrijk en Pasgeld (waaronder Pasgeld-Oost en Pasgeld-West).

 

Deelgebieden RijswijkBuiten
Kaart met de deelgebieden van RijswijkBuiten. Klik hieronder op één van de deelgebieden voor meer informatie.

Deelgebieden

Op de hoogte blijven

Blijf via de digitale nieuwsbrief van RijswijkBuiten op de hoogte van actuele ontwikkelingen in RijswijkBuiten. Meld u aan via www.rijswijkbuiten.nl/nieuwsbrief. Of volg RijswijkBuiten op FacebookTwitter en Instagram.

Laatste nieuws

  • Denk mee over ontwerp van toekomstige woonbuurt locatie Pasgeld-Oost

    Gebiedsontwikkelaar Synchroon en de gemeente Rijswijk nodigen u graag uit om op maandag 30 januari verder met ons mee te denken over het ontwerp van de toekomstige woonbuurt op de locatie in Pasgeld-Oost. Dit is de tweede bijeenkomst die volgt op de bijeenkomst op woensdag 14 december jl. over het ontwerp woonplan.

  • Behoud en herstel historisch Koetshuis RijswijkBuiten gewaarborgd

    Voor de gemeente Rijswijk, Stadsherstel Den Haag en Omgeving is 2023 met een feestelijke eigendomsoverdracht begonnen. Stadsherstel heeft het voormalige Koetshuis aan de Sionsweg 42-44 overgenomen van de gemeente Rijswijk. Daarmee zetten gemeente Rijswijk en Stadsherstel zich samen in voor het herstel en behoud van het historisch Koetshuis in RijswijkBuiten.

  • Eerste huurders De Koploper in RijswijkBuiten krijgen de sleutel

    Sinds april 2021 is er hard gewerkt aan de bouw van woon-winkelcomplex De Koploper in RijswijkBuiten. In De Koploper komen 135 sociale huurwoningen, een Lidl-supermarkt (eerste kwartaal 2023), een wijkontmoetingsruimte en diverse winkels. Het eerste woonblok is inmiddels door Dura Vermeer opgeleverd. Op donderdag 12 januari reikten wethouders Gijs van Malsen (Volkshuisvesting en Welzijn) en Armand van de Laar (Stadsontwikkeling) samen met directeur-bestuurder Rob van den Broeke (Rijswijk Wonen) en directeur Nicolle Terlouw (Dura Vermeer) de sleutels uit aan de eerste huurders van de sociale huurwoningen.

Officiële stukken

Kijk op rijswijk.bestuurlijkeinformatie.nl voor de laatste informatie over dit project aan de raad.

Contactgegevens

Neem voor meer informatie over het project RijswijkBuiten contact op met het Informatiecentrum RijswijkBuiten. Zij zijn te bereiken via onderstaande gegevens.

E-mail:             rijswijkbuiten@rijswijk.nl  
Telefoon:        070 – 326 19 75
Website:          www.rijswijkbuiten.nl