RijswijkBuiten

Status: Lopend

Tussen het centrum van Rijswijk en Delft bouwt de gemeente Rijswijk sinds 2013 samen met ontwikkelaars aan de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. In dit voormalig glastuinbouwgebied worden tot 2030 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gebouwd, verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld.

Duurzame woonwijk

Alle woningen en het openbaar gebied in RijswijkBuiten zijn duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen geen gasaansluiting, maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst door de aanwezigheid van veel en afwisselend groen, het gebruik van natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid van de straten en groenstroken.

Door de grote diversiteit aan woningtypen aan is er altijd een woning te vinden die past bij uw woonwensen. De eengezinswoningen met tuin voeren de boventoon in diverse vormen en maten. Maar er zijn ook twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, appartementen en studio’s te vinden. Zowel koopwoningen als sociale, midden en/of vrijesector huurwoningen. Kijk voor meer informatie over RijswijkBuiten en actuele projecten op www.rijswijkbuiten.nl.

Deelgebieden

RijswijkBuiten wordt ontwikkeld in drie delen: Sion, Parkrijk en Pasgeld (waaronder Pasgeld-Oost en Pasgeld-West).

 

Deelgebieden RijswijkBuiten
Kaart met de deelgebieden van RijswijkBuiten. Klik hieronder op één van de deelgebieden voor meer informatie.

Deelgebieden

Op de hoogte blijven

Blijf via de digitale nieuwsbrief van RijswijkBuiten op de hoogte van actuele ontwikkelingen in RijswijkBuiten. Meld u aan via www.rijswijkbuiten.nl/nieuwsbrief. Of volg RijswijkBuiten op FacebookTwitter en Instagram.

Laatste nieuws

  • Krajicek Playground in RijswijkBuiten officieel geopend

    Op woensdag 10 mei hebben wethouders Larissa Bentvelzen (jeugd & sport) en Mark Wit (speelplekken) samen met Wim de Jong (Krajicek Foundation) en bewoners van RijswijkBuiten de nieuwe sport- en speelplek aan de Van Rijnweg officieel geopend. Alle reden voor een feestje! Waarbij kinderen na de opening mee konden doen aan allerlei sportieve activiteiten van Haaglanden Beweegt en Happy Fit.

  • Bouw van 144 middenhuur- en zorgappartementen in RijswijkBuiten van start

    Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt 144 duurzame appartementen in Buitenpoort Parkrijk. In het Rijswijkse project komt een appartementengebouw met 54 appartementen voor het Bouwinvest Residential Fund. Hiervan is 85% bestemd voor het middenhuursegment. Ook komen er een seniorencomplex met 36 woningen én een woonzorglocatie voor het Bouwinvest Healthcare Fund, waarvan 54 zorgstudio’s worden geëxploiteerd door ouderenzorgorganisatie Stichting Cardia. Op 6 april gaven wethouder Gijs van Malsen (Volkshuisvesting bij de gemeente Rijswijk), Henriëtte Bertels (Voorzitter Raad van Bestuur bij Cardia), Christian Schouten (Head of Dutch Transaction Management bij Bouwinvest) en Raymond de Boer (Directeur bij Dura Vermeer) op de bouwplaats het startsein voor de bouw.

Officiële stukken

Kijk op rijswijk.bestuurlijkeinformatie.nl voor de laatste informatie over dit project aan de raad.

Contactgegevens

Neem voor meer informatie over het project RijswijkBuiten contact op met het Informatiecentrum RijswijkBuiten. Zij zijn te bereiken via onderstaande gegevens.

E-mail:             rijswijkbuiten@rijswijk.nl  
Telefoon:        070 – 326 19 75
Website:          www.rijswijkbuiten.nl