Bogaard stadscentrum

Status: Lopend

Bogaard stadscentrum: hét toekomstbestendige stadscentrum van Rijswijk. In 1960 het eerste grote overdekte winkelcentrum van Nederland, nu samen op weg naar een ‘groen, levendig woon-, winkel- en verblijfsgebied. Samen met bewoners, ondernemers, eigenaren werkt gemeente Rijswijk samen om die ambitie werkelijkheid te maken.

Het plan

In 1960 het eerste grote overdekte winkelcentrum van Nederland. Nu samen op weg naar een ‘groen, levendig woon-, winkel- en verblijfsgebied. Bogaard stadscentrum: hét toekomstbestendige stadscentrum van Rijswijk. Samen met bewoners, ondernemers, eigenaren werkt gemeente Rijswijk samen om die ambitie werkelijkheid te maken. De toekomstplannen van Bogaard stadscentrum zijn uitgewerkt in een Masterplan. De komende jaren zullen we de onderstaande deelprojecten stap voor stap realiseren.

Benieuwd naar het parkeren in en rond Bogaard stadscentrum, bekijk deze flyer.

Deelprojecten

De komende jaren zullen onderstaande deelprojecten stap voor stap worden gerealiseerd. Bogaard stadscentrum is verdeeld in de deelprojecten: Bogaardplein, openbare ruimte Bogaard stadscentrum, De Generaal (belastingkantoor) en Hof van Rijswijk (De Terp). Op verschillende plekken wordt al volop gewerkt aan de transformatie van Bogaard stadscentrum. Tijdens de (ver)bouwwerkzaamheden blijft het winkelcentrum gewoon geopend. 

 

Impressie toekomstplan Bogaard stadscentrum
Impressie toekomstplan Bogaard stadscentrum

Deelprojecten

Op de hoogte blijven

Blijf via de digitale nieuwsbrief op de hoogte van actuele ontwikkelingen in Bogaard stadscentrum. Meld u aan via www.rijswijk.nl/nieuwsbriefbogaardstadscentrum, dan blijft u automatisch op de hoogte. 

Voor het nieuwe stadscentrum is een Bouwapp ontwikkeld. Deze app gebruiken wij en de ontwikkelaar/aannemer tijdens de uitvoering van projecten. Met de Bogaard Bouwapp krijgt u berichten over naderende werkzaamheden, de voortgang en afwijkende planning. Maar ook de mogelijkheid om te reageren en contact op te nemen. U kunt zelf kiezen welke projecten in de uitvoering u wilt volgen en waarvan u meldingen wilt ontvangen.

Download de ‘Bogaard Bouwapp’ op uw mobiele telefoon of tablet:
1. Ga naar de Apple Store of Google Play store om de app gratis te downloaden of scan onderstaande QR code.
2. Kies het gewenste project en klik op ‘volgen’.
3. Selecteer de betreffende doelgroep.

QR Bogaard 2
Scan de QR-code

Laatste nieuws

  • Informatiebijeenkomst bestemmingsplan ING-Blok

    Op 15 januari 2024 organiseren ontwikkelaar SVE-groep en gemeente Rijswijk een informatiebijeenkomst voor de ontwikkelingen rondom het ontwerpbestemmingsplan ING-Blok, onderdeel van het Bogaard stadscentrum. De inloopbijeenkomst vindt plaats van 18.30 uur – 20.00 uur in het Informatiecentrum in de Prinsenpassage (naast de ANWB-winkel).

  • Extra investering nodig voor start bouw woningen Bogaard Stadscentrum

    Er is 1,85 miljoen euro nodig voor de bouw van The Orchard, een van de nieuwbouwprojecten in Bogaard Stadscentrum. Deze bijdrage is bedoeld als cofinanciering bovenop de toegekende subsidie van het ministerie van Economische Zaken van eveneens 1,85 miljoen euro. Met deze investering kan de bouw, die door marktomstandigheden stil dreigt te komen liggen, doorgang vinden, waardoor er in juli 2023 daadwerkelijk gestart kan worden met de bouw van ruim 500 woningen. De gemeenteraad besluit 27 juni of de gemeente Rijswijk akkoord gaat met de bijdrage van 1,85 miljoen.

  • Nieuwe plannen voor Prinsenpassage Bogaard stadscentrum

    De Prinsenpassage – onderdeel van Bogaard stadscentrum – biedt in de toekomst ruimte voor (meer) woningen, een aangepast winkelaanbod, horeca en meer groen. Dit alles blijkt uit het schetsontwerp dat is ingediend door SB Real Estate. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst kunnen de plannen voor de Prinsenpassage verder worden uitgewerkt. 

Officiële stukken

Bekijk de vastgestelde officiële documenten "In de Bogaard Masterplan" en "Bijlagen bij Masterplan".

Kijk voor de laatste informatie over dit project aan de raad op www.rijswijk.bestuurlijkeinformatie.nl.

Bestemmingsplannen die ter inzage liggen kunt u vinden op: www.rijswijk.nl/ter-inzage. Wilt u een melding krijgen als er voor plannen in uw buurt een nieuw bestemmingsplan ter inzage ligt? Meldt u dan aan bij MijnOverheid.nl(link is extern). Dan ontvangt u een e-mail als er nieuwe bekendmakingen zijn die gaan over zaken die spelen binnen een gebied van 125, 250 of 500 meter rondom uw woonadres.

Contactgegevens

Voor vragen over alle ontwikkelingen rondom het project Bogaard stadscentrum kunt u contact opnemen met:

Informatiecentrum Bogaard
naast de ANWB-winkel
Prins Johan Friso Promenade
2284 EK Rijswijk

Openingstijden
- Dinsdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur.
- Vrijdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur.

E-mail:       bogaard@rijswijk.nl