Nieuwsoverzicht

Nieuws overzicht

 • College maakt kennis met Rijswijkse politie

  Het college van burgemeester en wethouders van Rijswijk heeft gisteren kennisgemaakt met het Basisteam Rijswijk van de politie. Tijdens de jaarlijkse lunch van het college op het politiebureau op de Sir Winston Churchilllaan kreeg het college een presentatie over de actuele kwesties de spelen voor de politie Rijswijk.

 • Wilt u uw eigen stroom opwekken? Doe dan mee aan onze speciale inkoopactie voor zonnepanelen

  Door zelf groene stroom op te wekken, kunt u flink besparen op uw energiekosten. Door zonnepanelen te plaatsen draagt u niet alleen bij aan een duurzame toekomst, maar kunt u
  -gezien de stijgende energieprijzen- er de komende jaren zelfs geld mee verdienen. Wij helpen u graag op weg. Samen met het Regionaal Energieloket organiseren we een centrale inkoopactie voor zonnepanelen. Zo kunt u snel en eenvoudig uw eigen zonne-energie gaan opwekken.

 • Eerste bijeenkomst lokale alliantie Financieel Veilig Ouder Worden groot succes

  Op dinsdag 31 januari organiseerde de Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden een bijeenkomst om financieel misbruik onder de aandacht te brengen. Theater In Feite speelde het toneelstuk AU!derdom. In het stuk spelen Bram en Gerda hun thuissituatie na. Financiële uitbuiting en fysiek geweld komen op die manier aan bod.

 • Rioleringswerkzaamheden rondom Koopmansstraat Havenkwartier

  Vanaf 23 januari tot medio mei 2023 wordt de riolering in een deel van het Rijswijkse Havenkwartier vervangen. Om toekomstige woningen in de Koopmansstraat aan te kunnen sluiten op nieuw én duurzamer riool, wordt het oude riool vervangen. De werkzaamheden beginnen in de Tinbergenstraat en eindigen aan de kant van de Nijverheidsstraat. Hierdoor zijn er omleidingen tussen eind januari en medio mei.

 • Winnaars Rijswijkse Vrijwilligers van het Jaar 2022 bekend

  Het is inmiddels een traditie te noemen: de bekendmaking van de Rijswijkse Vrijwilligers van het jaar. Op maandag 30 januari was het zover: de drie vrijwilligersprijzen werden tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Rijswijkse Schouwburg uitgereikt door wethouder Gijs van Malsen, voorzitter Adviesraad Sociaal Domein Arnoud van Drunen en Andre van Zomeren. De laatste won overigens zelf vorig jaar met de fietsgroep van de Onderwatershof een prijs. De winnaars van de vrijwilligersprijs 2022 zijn geworden: Monique Bulsing (categorie Individueel), de vrijwilligers van de maaltijdbezorging (categorie Groepen) en Lief en Leed (categorie “Een onsje welzijn, voorkomt een kilo zorg”).

 • Heeft u enkel glas? Haal gratis kozijnfolie op!

  Heeft u enkel glas in uw woonkamer? TNO heeft een speciale folie ontwikkeld die u makkelijk zelf aan kunt brengen. Door een laag van deze folie voor het raam te spannen, krijgt u bijna hetzelfde effect als dubbelglas. Zo verliest u minder warmte en betaalt u minder energiekosten. 

 • Omleidingen door onderhoud aan Hoornbrug

  Van maandag 6 februari tot en met vrijdag 17 maart is de Hoornbrug voor al het verkeer afgesloten. In deze periode voert provincie Zuid-Holland grootschalig onderhoud uit aan de brug. Naast al het wegverkeer, maken ook tramlijn 1 en 15 tijdelijk geen gebruik van de brug. Houd u rekening met omleidingen en een langere reistijd.

 • Ouderen in zorginstanties blij met Silverfit: “Bewegen is weer leuk”

  Twee locaties van Cardia en Florence hebben een zogenoemde Silverfit ter beschikking gesteld gekregen door de gemeente. Met dit apparaat worden spelelementen toegevoegd aan beweegactiviteiten. Dit maakt het leuker voor de gebruikers om een activiteit uit te voeren. Wethouder Mark Wit (volksgezondheid) ging op bezoek bij de ouderen om de Silverfit te testen.

 • Nieuwe Kinderrechtenambassadeurs voor Rijswijk

  Burgemeester Huri Sahin en wethouder Armand van de Laar (Participatie) hebben de nieuwe Kinderrechtenambassadeurs voor Rijswijk geïnstalleerd. Dit gebeurde op woensdag 25 januari 2023 op plechtige wijze in het stadhuis. De Kinderrechtenambassadeurs zetten zich tot december 2023 in om de ideeën en wensen van kinderen zichtbaar te maken en waar mogelijk te laten realiseren. Dit is het zevende jaar dat er Kinderrechtenambassadeurs actief zijn in Rijswijk.

 • Theaterstuk AU!derdom 31 januari 2023

  De Lokale Alliantie “Financieel Veilig Ouder Worden Rijswijk” is een netwerk waarin professionals vanuit maatschappelijke betrokkenheid binnen de gemeente Rijswijk samenwerken in het tegengaan van financieel misbruik van ouderen. Wij nodigen u graag uit voor de eerste bijeenkomst op dinsdag 31 januari 2023. Theater in Feite zal het stuk AU!derdom spelen.