Nieuwsoverzicht

Nieuws overzicht

 • Terugblik herdenkingen Adopteer een Monument

  In aanloop naar de Dodenherdenking op 4 mei hebben twee Rijswijkse basisscholen in de afgelopen weken twee herdenkingen georganiseerd. Dit deden zij in het kader van het project ‘Adopteer een Monument’. De groepen 8 van de Godfried Bomansschool en de groepen 7 en 8 van de Openbare Daltonbasisschool ’t Prisma organiseerden ook dit jaar weer een herdenking bij hun geadopteerde monument of oorlogsgraf.

 • Vervanging parkbruggen Rijswijk

  Een deel van de Rijswijkse parkbruggen is aan vervanging toe. Dat gebeurt als ze aan het eind van de levensduur zijn en ze te duur worden om te onderhouden. Vorige week is de gemeente gestart met het vervangen van de eerste brug in het Wilhelminapark. In totaal worden 13 parkbruggen vervangen voor nieuwe. De bestaande bruggen worden vervangen voor een bruggenfamilie die qua stijl en uitstraling een eenheid vormt.

 • College brengt werkbezoek aan jubilerend TNO

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk heeft vorige week een werkbezoek gebracht aan de locatie van TNO in Rijswijk. TNO opende 70 jaar geleden haar medisch biologisch laboratorium in Rijswijk. Gemeente en TNO stonden tijdens het werkbezoek van afgelopen 16 april stil bij de lange relatie.

 • Rijswijk genomineerd voor meest hondvriendelijke gemeente van Nederland

  In Nederland zijn er in totaal zo’n 1,9 miljoen honden. Dit betekent dat 1 op de 5 huishoudens een hond heeft. Voor iedere hondenliefhebber is het dan ook van belang dat hun gemeente een goed hondenbeleid hanteert. Daarom hebben de Raad van Beheer Houden van Honden en de Koninklijke Hondenbescherming het initiatief gelanceerd om jaarlijks een prijs uit te reiken aan de meest hondvriendelijke gemeente van Nederland.

 • Kruising fietsoversteek Prinses Beatrixlaan afgesloten van 22 april tot 6 mei

  Denys BV legt in opdracht van WarmtelinQ een warmtetransport-leiding aan. Het gaat om werkzaamheden naast de Prinses Beatrixlaan tussen het Terras van Sion tot net voorbij de Laan van Sion. Aansluitend op de werkzaamheden van Denys BV past de gemeente Rijswijk de fietsoversteek aan op de Prinses Beatrixlaan. Deze wordt verbreed aan de noordzijde in de richting van de Laan van ‘t Haantje, zodat fietsers hier van beide kanten de kruising kunnen oversteken.

 • Anjerconcert op zaterdag 18 mei

  Dit jaar organiseert de gemeente Rijswijk samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg de jaarlijkse Veteranendag, in de vorm van een Anjerconcert. Hierbij treedt het Orkest Koninklijke Luchtmacht op. Het Anjerconcert vindt plaats op zaterdag 18 mei 2024 om 20:00 uur in de Rijswijkse Schouwburg.

 • Start laatste fase werkzaamheden WarmtelinQ bij Prinses Beatrixlaan

  Van zondag 28 april tot en met woensdag 19 juni vindt de laatste fase van de werkzaamheden rond de Prinses Beatrixlaan plaats. In verband hiermee wordt het wegverkeer omgeleid. In deze periode van acht weken worden ook herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd.

 • Fietsverkeersexamen 2024 van start

  Ruim 204 Rijswijkse basisschoolleerlingen uit groep 7 stonden dinsdag 16 april aan de start van de eerste dag van het fietsverkeersexamen 2024. Komende donderdag is de tweede dag van het fietsverkeersexamen en doen er nog 262 leerlingen mee. Tijdens het examen leggen de leerlingen op de fiets een route af door Rijswijk. Langs de route bekijken vrijwilligers of de leerlingen zich aan de verkeersregels houden.

 • Spelregels vrijmarkt in Oud Rijswijk

  Op Koningsdag is er in Oud Rijswijk een vrijmarkt. Hier mogen particulieren/bewoners hun tweedehands spullen verkopen. In dit nieuwsbericht leest u meer informatie over de locatie en regels.

 • Dodenherdenking 2024 in Rijswijk

  Op zaterdag 4 mei 2024 is het Dodenherdenking. Naast de Nationale Herdenking op De Dam, worden in heel Nederland op 4 mei lokale herdenkingen georganiseerd. Ook in Rijswijk organiseren we jaarlijks een Dodenherdenking. Deze dag herdenken we in Rijswijk op 2 locaties: de Oude Kerk aan de Herenstraat 62B en bij het Monument voor de Gevallenen aan Laan Hofrust. U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de herdenking.