Nieuwsoverzicht

Nieuws overzicht

 • Het symposium Roze Ouderen

  Afgelopen donderdag was wethouder Van Damme aanwezig bij het symposium Roze Ouderen. Met het symposium steunt Rijswijk de LHBTIQ+ gemeenschap in het algemeen en in het bijzonder de Roze Ouderen. Van Damme vertelde tijdens dit symposium over de Rijswijkse aanpak in het bevorderen van acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap.

 • Kinderrechtenambassadeurs in beraad

  Op woensdag 7 juni werd de raadszaal van het stadhuis voor een dag overgenomen door de kinderrechtenambassadeurs. De middag stond in het teken van een debatspel waarin een echte raadsvergadering werd nagebootst. De jonge ambassadeurs leerden hoe een raadsvergadering in zijn werk gaat. Ze leerden te debatteren, argumenteren en samen te werken. Zoals in de ‘echte’ raadsvergaderingen werd het voorstel bevraagd, verdedigd en er werd gestemd.

 • Barbecueën in het park, mag dat?

  Er is mooi weer op komst. Dat betekent barbecueën, vissen, verjaardagspartijtjes en een drankje in het park. In Rijswijk geven we graag ruimte aan recreatie in de Rijswijkse parken, maar vinden we het belangrijk om de parken gelijktijdig uitnodigend, leefbaar en veilig te houden. Daarom is in de Rijswijkse parken een aantal spelregels van toepassing.

 • Energieambassadeurs hielpen 1550 Rijswijkers met energie besparen

  Tochtstrips en radiatorfolie aanbrengen, advies geven over zuinig stoken en goed ventileren: de energieambassadeurs van Just For You hebben de afgelopen maanden 1550 woningen met lage energielabels onder handen genomen. Ze werden op pad gestuurd door gemeente Rijswijk, Rijswijk Wonen en Vidomes om te voorkomen dat Rijswijkers in de problemen komen door de hoge energiekosten.

 • ‘Ken de Limiet’ in het Rijswijkse verkeer

  Te hard rijden is ook in Rijswijk helaas de oorzaak van veel ongevallen. Bij één op de drie ongevallen is een te hoge snelheid een oorzaak. Met de campagne ‘Ken de limiet’ vragen wij extra aandacht voor jouw snelheid in het Rijswijkse verkeer.

 • Rijswijk staat in de top 3 meest speelvriendelijke gemeente van Nederland

  Afgelopen maandag is de Jantje Betonprijs uitgereikt aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Gouda kwam als winnaar uit de bus, maar de tweede plaats ging naar de gemeenten Rijswijk en Nijmegen. Hiermee hoort Rijswijk bij de drie meest speelvriendelijke gemeenten van Nederland.

 • Is het mantelzorg? Ja dat kan!

  Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Deze week vragen wij extra aandacht voor een vaak onzichtbare groep jongeren. Jonge mantelzorgers vinden het vaak vanzelfsprekend om te helpen. Maar het kan soms moeilijk zijn. Het is belangrijk om mantelzorg en school goed te combineren en tijd te hebben voor leuke dingen.

 • Stap voor stap energie besparen

  De gemeente Rijswijk wil stap voor stap verduurzamen. Een van de maatregelen is het aanbieden van een kadokaart om oude koelkasten, diepvriezen en wasmachines te vervangen. De kadokaarten zijn helaas niet meer aan te vragen. Er waren 650 kaarten beschikbaar en inmiddels zijn die op. Helaas was er niet voldoende budget voor meer kadokaarten.