Nieuwsoverzicht

Nieuws overzicht

 • Resultaten veiligheidsmonitor 2023

  Benieuwd hoe de veiligheid in Rijswijk wordt beleefd? Hoe de stad het doet op het gebied van overlast of criminaliteit in vergelijking met andere gemeenten? Lees het in de Veiligheidsmonitor 2023.

 • Wethouder Van de Laar kondigt vertrek aan

  Armand van de Laar stopt per 1 augustus als wethouder van Rijswijk. Reden is dat hij binnenkort buiten de stad verhuist. Hij maakt geen gebruik van de mogelijkheid om ontheffing aan te vragen van het woonplaatsvereiste. Het college van B&W betreurt zijn vertrek.

 • Bewoner overleden bij brand in flat in Artiestenbuurt

  Gisteren (dinsdag 9 juli) heeft in een appartement aan de Louis Davidsstraat een brand gewoed. Daarbij is de bewoonster om het leven gekomen. Burgemeester Huri Sahin bezocht vanmiddag het flatgebouw en sprak met verschillende bewoners, samen met medewerkers van woningcorporatie Vidomes. “Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de naasten van het slachtoffer. Deze tragische gebeurtenis heeft een enorme impact op de bewoners van de flat, omwonenden en medewerkers van de hulpdiensten. Zij zijn geschrokken en verdrietig. Het was waardevol om met elkaar te spreken en te horen welke vragen er leven.” De toedracht van de brand is op dit moment niet bekend. De politie doet daar samen met de brandweer onderzoek naar.

 • Update Wilhelminaplas: negatief zwemadvies

  De Wilhelminaplas is het laatste weekend van juni weer opengesteld voor publiek. De plas is gevuld uit aangrenzend water. Tijdens de meting van Hoogheemraadschap Delfland voor de openstelling bleek dat de concentratie blauwalgen op waarschuwingsniveau lag. Deze waarschuwing is kenbaar gemaakt op het informatiebord bij de plas en op de website zwemwater.nl. Bij een extra kwaliteitsmeting van afgelopen week bleek dat de concentratie blauwalgen verder is gestegen tot boven het waarschuwingsniveau. Er geldt nu een tijdelijk negatief zwemadvies voor de Wilhelminaplas. Delfland doet voorlopig wekelijks een meting om de ontwikkelingen te volgen en als dat verantwoord is, adviseert Delfland de Omgevingsdienst om het negatieve zwemadvies weer op te heffen.

 • Geen treinen van en naar Rijswijk van zaterdag 13 juli tot zaterdag 27 juli 2024

  ProRail werkt in juli en augustus aan het spoor in Rijswijk. Van zaterdag 13 juli tot zaterdag 27 juli rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal/Schiedam Centrum. Ook is van vrijdag 12 juli 21.00 uur tot woensdag 17 juli 17.00 uur de spooronderdoorgang aan de Laan van ‘t Haantje dicht voor al het verkeer.

 • Tramhalte Treubstraat gaat weer open

  De tramhalte aan de Treubstraat wordt heropend. Dat is vandaag besloten door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bij de vaststelling van het openbaar vervoerplan 2025 van HTM. De halte wordt heropend op verzoek van de gemeente Rijswijk vanwege het belang van de halte voor de omgeving.

 • Nieuwe stalen damwand bij de Strijpkade en Sammersweg

  De gemeente Rijswijk laat de betonnen damwandconstructie in het water bij de Sammersweg (gemeente Rijswijk) vervangen door een stalen damwand. Op verzoek van de gemeente Den Haag wordt ook de damwandconstructie langs de Strijpkade (gemeente Den Haag) gedaan. Het vervangen van de damwandconstructies is nodig, omdat deze in slechte staat zijn.

 • BOB-campagne tegen rijden onder invloed van alcohol

  De gemeente Rijswijk ondersteunt van 1 t/m 14 juli de landelijke BOB-campagne tegen rijden onder invloed van alcohol. BOB is de aanduiding van de persoon in een gezelschap die nuchter blijft, zodat deze automobilist de mensen die wel drank op hebben veilig naar huis kan rijden. 100% BOB = 0% op! Bepaal voor vertrek wie de BOB is, of drink zelf 0,0%.