Nieuwsoverzicht

Nieuws overzicht

 • Verhoging eigen bijdrage Wmo-voorzieningen

  Inwoners die gebruik maken van hulp of ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) betalen maandelijks een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt ook wel het abonnementstarief genoemd. Vanaf 1 januari 2024 wijzigt dit bedrag van € 19,- naar maximaal € 20,60 per maand.

 • Verleng op tijd uw parkeervergunning voor 2024

  Had u in 2023 een parkeervergunning en wilt u deze verlengen voor 2024? Of wilt u een nieuwe parkeervergunning aanvragen? U kunt dit vanaf deze week weer eenvoudig online regelen. Zorg ervoor dat u de vergunning in ieder geval uiterlijk 31 december 2023 verlengt of aanvraagt, zodat deze op tijd ingaat.

 • Doe je fietslicht aan: fietslichtactie in Kleurenbuurt

  Op 5 december vond er vroeg in de ochtend een fietslichtactie plaats op het fietspad langs de Van Vredenburghweg. De Politie Rijswijk en wethouder Armand van de Laar (Mobiliteit) van de gemeente Rijswijk waren aanwezig om fietslampjes uit te delen aan fietsers die geen licht hadden. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor goede fietsverlichting.

 • Vrijwilligersprijs Rijswijk

  Er zijn in Rijswijk veel vrijwilligers en daar zijn wij trots op. Bent u ook trots op een vrijwilliger? Nomineer hem of haar dan voor de Rijswijkse Vrijwilligersprijs. Lees hoe dit moet.

 • Gemeente Rijswijk op 5 december vanaf 16.00 uur gesloten

  Op dinsdag 5 december 2023 (Sinterklaasavond) sluit de gemeente Rijswijk om 16.00 uur. Dat betekent dat de publieksbalies in het Huis van de stad dinsdag 5 december 2023 om 16.00 uur sluiten. Het is dan niet mogelijk om langs te komen bij de publieksbalies of uw (reis)document op te halen. Zowel met als zonder afspraak.

 • Rijswijk ontvangt ruim 4 ton van regio voor fietsstraat Rembrandtkade

  De gemeente Rijswijk heeft 429.000 euro ontvangen voor de herinrichting van de Rembrandtkade tussen de Lindelaan en de Sir Winston Churchilllaan. Hiermee kan de nieuwe fietsstraat worden geasfalteerd, waardoor het fietsen comfortabeler en veiliger wordt. De subsidie is toegekend door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De aanleg van het fietspad is onderdeel van de herinrichting en het groot onderhoud aan de Rembrandtkade.

 • Statement burgemeester familiedrama Lange Dreef

  “Vannacht heeft in onze stad een afschuwelijke gebeurtenis plaatsgevonden. Er is een overleden mevrouw aangetroffen in een woning en in de directe omgeving een zwaargewonde man. Hoewel het onderzoek nog gaande is, lijkt er sprake te zijn van een familiedrama. Intens verdrietig en tragisch. Mijn gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de kinderen, de familie en nabestaanden. Ook denk ik aan de buurtbewoners die geraakt zullen zijn door deze tragische gebeurtenis.”

 • Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezing 2023 in Rijswijk

  Met ruim 26% van de stemmen heeft de PVV in Rijswijk de meeste stemmen gekregen tijdens de Tweede Kamerverkiezing 2023. VVD en GroenLinks-PvdA hebben beide zo’n 16% van de stemmen en zijn de tweede en derde partij met de meeste stemmen in Rijswijk. Ook over heel Nederland gezien is de PVV de grootste partij en volgen VVD en GroenLinks-PvdA op de tweede en derde plaats. De opkomst in Rijswijk ligt met 72,8% iets onder het landelijk gemiddelde van 77,8%.