Parkeervergunning bewoners bestuurders/passagiers gehandicapten

Algemeen

Heeft u een 'Gecombineerde gehandicaptenparkeerkaart bestuurders'/ passagiers’? Vraag dan een 'Parkeervergunning bewoners bestuurders /passagiers gehandicapten' aan. Hiermee kunt u parkeren zonder los te betalen binnen alle betaald parkeergebieden in Rijswijk. Vraagt u geen vergunning aan? Dan kunt u niet gratis parkeren op plaatsen waar betaald parkeren geldt. U mag de vergunning aanvragen voor alle motorvoertuigen die op uw naam staan.

Mededeling

Heeft u een gehandicapten parkeerkaart, maar vraagt u geen parkeervergunning aan? Dan kunt u in Rijswijk niet gratis parkeren op plaatsen waar betaald parkeren geldt. U mag wel gratis parkeren op openbare gehandicaptenparkeerplaatsen. Leg uw gehandicaptenparkeerkaart altijd duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Als u een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken heeft, dan moet u een parkeervergunning aanvragen

Let op

Wanneer u in een andere auto (mee)rijdt, dan moet u altijd het kenteken aanmelden als in die zone betaald parkeren geldt. Het kenteken van uw andere (eigen) voertuig blijft dan niet aangemeld staan. Houd hier rekening mee als u in een gebied woont waar betaald parkeren geldt. Komt dit vaak voor, vraag dan voor uw eigen voertuig een 'parkeervergunning bewoners' aan.

Aanvragen

Via het digitaal parkeerloket

Vraag de parkeervergunning aan via het Digitaal Parkeerloket. U rekent direct af via iDeal. Wat heeft u hiervoor nodig:

DigiD (DigiD aanvragen)

  • Kenteken (bij een buitenlands kenteken een kopie van het kentekenbewijs)
  • Een kopie van uw geldige ‘Gehandicaptenparkeerkaart bestuurders’ (voor- en achterkant)

 Let op: Vult u onjuiste gegevens in? Dan kan uw vergunning ongeldig worden verklaard. 

Aanvragen in het stadhuis

Lukt digitaal aanvragen niet? Dan kunt u de vergunning in het stadhuis aanvragen. U kunt alleen op afspraak langskomen. Bel voor het maken van een afspraak
14 070 (optie 4 Rijswijk , optie 1 parkeren) 
Neem bovenstaande documenten mee en uw eigen, geldige identiteitsbewijs.

Iemand anders machtigen

Bent u niet zelf in staat om de 'Parkeervergunning bewoners bestuurders gehandicapten’ aan te vragen? Dan kunt u iemand anders machtigen om namens u de aanvraag in het stadhuis te doen. 

Voorwaarden

U kunt een 'Parkeervergunning bewoners bestuurders gehandicapten' aanvragen onder de volgende voorwaarden:

  • Uw voertuig is maximaal 6 meter lang en 2.40 meter hoog (voor grotere voertuigen, zie de pagina ‘Groot voertuig op de weg parkeren’)
  • U heeft een geldige gehandicaptenparkeerkaart 

Kenteken aanmelden

Omdat u met een gehandicaptenparkeerkaart bestuurders/passagiers (GPKBP) niet altijd gebruik maakt van een vaste auto, krijgt u een meldnummer en pincode waarmee u een kenteken kunt aan-/afmelden om te parkeren.
Dit meldnummer en pincode vindt u in het Digitaal Parkeerloket. U ziet hier uw parkeervergunning staan onder ‘Producten’. Hier vindt u een document met het meldnummer en de pincode.

Parkeergebieden in Rijswijk

U kunt met de ‘Parkeervergunning bewoners bestuurders / passagiers gehandicapten’ overal in Rijswijk parkeren. Dit zijn de parkeergebieden van Rijswijk.

Hoelang gaat het duren?

Uw parkeervergunning is meteen geldig na de aanvraag en afgeronde betaling. Uw parkeervergunning blijft geldig, zolang uw gehandicaptenparkeerkaart geldig is.

Digitale parkeervergunning

Wanneer uw vergunning is goedgekeurd, ontvangt u een bevestiging. U krijgt geen papieren vergunning meer en u hoeft niets achter de autoruit te leggen. Een aangemeld kenteken wordt geregistreerd in een digitale database. Handhavers zien bij controle dat u een geldige vergunning heeft. Leg wel uw GPK-kaart altijd duidelijk zichtbaar achter de voorruit.

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bezwaar

U kunt bezwaar maken tegen de schriftelijke beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.