Parkeervergunningen voor gehandicapten

Regels 

Gratis parkeervergunning aanvragen

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart bestuurders, bestuurders/passagiers of passagiers? Vraag dan een gratis parkeervergunning voor gehandicapten aan. Hiermee kunt u parkeren zonder los te betalen binnen alle betaald parkeergebieden in Rijswijk.

Parkeren zonder parkeervergunning

Heeft u een gehandicapten parkeerkaart, maar vraagt u geen parkeervergunning aan? Dan kunt u in Rijswijk niet gratis parkeren op plaatsen waar betaald parkeren geldt. U mag wel gratis parkeren op openbare gehandicaptenparkeerplaatsen. Leg uw gehandicaptenparkeerkaart altijd duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Als u een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken heeft, dan moet u een parkeervergunning aanvragen

Aanvragen

Let op: deze vergunningen heten 'parkeervergunning bewoners gehandicapten'. Om een van de parkeervergunningen voor gehandicapten aan te vragen hoeft u geen inwoner van Rijswijk te zijn. U vraagt deze parkeervergunning ook aan als u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart en Rijswijk bezoekt. 

  • Vraagt u de parkeervergunning via het digitaal parkeerloket aan, dan is uw vergunning direct geldig.
  • Als u naar de publieksbalies in het stadhuis komt, dan handelen wij de aanvraag van uw parkeervergunning direct af. Om u goed te kunnen helpen adviseren wij om een afspraak te maken.

Werking verschillende soorten parkeervergunningen

Parkeervergunning gehandicapten bewoners bestuurdersU kunt één kenteken aanmelden op uw vergunning. Wanneer u andere auto rijdt (aanschaf of een tijdelijke vervanging) moet u altijd het kenteken wijzigen. Dit mag 6 keer per jaar.  Het kenteken van uw andere (eigen) voertuig blijft dan niet aangemeld staan. Houd hier rekening mee als u in een gebied woont waar betaald parkeren geldt.
Parkeervergunning gehandicapten bewoners bestuurders/passagiers (gecombineerde kaart)Wanneer u in een andere auto (mee)rijdt, dan moet u altijd het kenteken aanmelden als in die zone betaald parkeren geldt. Het kenteken van uw andere (eigen) voertuig blijft dan niet aangemeld staan. Houd hier rekening mee als u in een gebied woont waar betaald parkeren geldt. Komt dit vaak voor, vraag dan voor uw eigen voertuig een parkeervergunning bewoners aan.
Parkeervergunning bewoners passagiersWoont u binnen betaald parkeergebied en heeft u een eigen auto? Vraag hiervoor een ‘Parkeervergunning bewoners’ aan. De ‘Parkeervergunning gehandicapten passagiers’ kunt u dan gebruiken om overal in Rijswijk gratis te parkeren.
Aanmelden kentekensUw meldnummer en pincode vindt u onder uw product in het digitaal parkeerloket. Uw parkeervergunning gehandicapten blijft geldig tot de einddatum van uw gehandicaptenparkeerkaart.

Deze parkeervergunningen kosten niets. Ook als u niet in gemeente Rijswijk woont, vraagt u deze parkeervergunning gratis aan.

Meer informatie over parkeren voor gehandicapten vindt u op onze pagina parkeren voor gehandicapten.