Parkeren voor bezoekers

Woont u in een gebied met betaald parkeren? Dan kunt u, als uw adres daarvoor is aangewezen, een parkeervergunning voor bezoekers aanvragen. Uw bezoek hoeft dan minder te betalen voor het parkeren. Met de vergunning kunt u de auto van uw bezoekers eenvoudig digitaal of telefonisch aan- en afmelden. Betalen bij de parkeerautomaat of mobiele parkeerapp is dan niet nodig. 

Aanvragen – digitaal of in het stadhuis

U kunt de bezoekersvergunning aanvragen voor het gebied waar u woont via het digitaal parkeerloket. Of door een afspraak te maken bij de publieksbalies in het stadhuis. Als u de vergunning aanvraagt in het stadhuis, krijgt u bij de balie de informatie die u nodig heeft. Hiermee kunt u uw bezoekers telefonisch of via de digitale parkeerapp aanmelden. Als u de vergunning via het digitaal parkeerloket van de gemeente Rijswijk aanvraagt, dan ontvangt u na betaling een e-mailbevestiging. Hierna kunt u de informatie over het aanmelden van uw bezoek terugvinden in het digitaal parkeerloket.

De bezoekersvergunning kost eenmalig € 12.50, dit is inclusief 50 parkeeruren. Daarna betaalt u € 12.50 per 50 uur voor het opwaarderen van uw bezoekersuren. Uw vergunning is na betaling direct geldig. Per woonadres geeft de gemeente maximaal één bezoekersvergunning. Als u de bezoekersvergunning betaald heeft kunt u die daarna gelijk gebruiken.

Bezoekersuren​ - Hoe werkt het?

  • Met uw bezoekersvergunning kunt u maximaal 400 bezoekersuren per jaar kopen. Bij aanschaf van de vergunning koopt u de eerste 50 uur automatisch.
  • Een uur parkeren voor uw bezoekers kost € 0,25 tijdens de betaald-parkeren-uren.
  • U betaalt per minuut en alleen tijdens de uren waarin betaald parkeren geldt.
  • Bezoekuren over aan het eind van het jaar? Deze gaan deze automatisch mee naar het volgende jaar. In het nieuwe jaar kunt u de bezoekersuren weer aanvullen tot het maximum van 400 uur per jaar.
  • Opwaarderen van bezoekersuren kan met 50 uur (€ 12,50) per keer. U kunt dit doen via de digitale parkeerapp of aan de publieksbalies in het stadhuis. Opgewaardeerde uren kunt u direct gebruiken.

Aan- en afmelden bezoekers

Het aan- en afmelden van uw bezoekers doet u via de digitale parkeerapp. Dit kan eenvoudig via uw computer, tablet of smartphone. Als u dit liever telefonisch doet, dan kunt u 24/7 bellen met het call center via (070) 326 1950. Houd het kenteken van uw bezoek bij de hand, dit heeft u nodig voor het aanmelden. U kunt vooraf een begin- en eindtijd instellen en u betaalt pas als het tijdstip voor betaald parkeren ingaat. U kunt bezoek ook weer afmelden en betaalt zo u dus nooit meer uren dan de daadwerkelijke parkeertijd. U kunt meer kentekens tegelijk aanmelden en afmelden.

Gratis parkeren bezoekers

Woont u in een gebied met een 1e uur gratis zone? Om het 1e uur gratis te parkeren meldt uw bezoek zich bij een mobiele parkeerapp (Parkmobile, Park-line, Stadsparkeren, Yellowbrick, SMS Parking, ANWB en EasyPark) of bij de parkeerautomaat. Op de bezoekersapp kunt u daarna de rest van de tijd (na de gratis uren) instellen om goedkoper te parkeren.

Parkeerbon

Is uw bezoek niet aangemeld en komt de parkeercontroleur langs? Dan krijgt uw bezoek een parkeerbon (naheffing).

Bekijk ook