Duurzaam Rijswijk

Duurzaamheid is belangrijk voor de gemeente Rijswijk. Dat betekent dat wij erop letten dat mens, milieu en economie alle drie genoeg aandacht krijgen. Zo zorgen we voor een sociale, groene en fijne woon- en werkomgeving.

Een duurzame gemeente

Binnen de gemeente werken we zo duurzaam mogelijk. Dat leidt tot ontwikkelingen die u zelf in de stad tegenkomt. U kunt bijvoorbeeld denken aan zonnepanelen op gebouwen van de gemeente. Maar dat is natuurlijk maar een klein onderdeel van wat Rijswijk duurzaam maakt: inwoners en bedrijven dragen zelf ook hun steentje bij aan een groene en zuinige omgeving.

Draagt u al bij?

Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame toekomst van de gemeente, ondersteunen wij projecten in onze gemeente. En brengen we partijen samen. Wilt u uw eigen huis klaar maken voor een duurzame toekomst? Kijk dan op rijswijk.nl/schakeltover voor praktische tips en meer informatie.

Blijvende aandacht en inzet

De basis voor ons duurzaamheidsbeleid is het Meerjarenactieplan Duurzaamheid. Dat plan is in 2016 goedgekeurd door de gemeenteraad. In dit plan staat hoe de gemeente omgaat met duurzaamheid, maar het plan geeft bewoners, bedrijven en instellingen ook de mogelijkheid om zelf projecten te starten.