Energie besparen

Algemeen

Er zijn verschillende maatregelen waarmee u uw woning energiezuinig kunt maken. Dat wil zeggen dat er minder gas of elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen. Goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

Kleine maatregelen

Er zijn slimme kleine maatregelen die u makkelijk zelf kunt nemen om energie te besparen. Kijk voor meer informatie op website van het Regionaal Energieloket.

Energiefixers

Wilt u weten hoe u meer energie kunt besparen in uw huis? De Energiefixers van Just for You komen graag bij u langs om u tips en advies te geven. Of om meteen iets doen: zoals tochtstrips plakken, ledlampen ophangen of een waterbesparende douchekop ophangen. Gratis! Maak een afspraak met onze Energiefixers. U kunt ook bellen naar 0681425493 of een e-mail sturen naar afspraak@justforyourijswijk.nl.

Isoleren

Wanneer u het grondig aanpakt kunt u gaan isoleren, u bespaart dan veel energie en dus ook op uw rekening. Wat de beste aanpak is verschilt of u een eengezinswoning heeft of in een appartement met VvE woont. 

uitklap

Woont u in een eengezinswoning en wilt u energie besparen? Dan zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen. Met de gratis Huisscan ziet u in een paar minuten wat interessante maatregelen voor uw woning zijn. Daarmee kunt u flink besparen op uw energierekening.

Energieadvies aan huis

Bent u eigenaar van een eengezinswoning en wilt u uw huis beter isoleren om meer energie te besparen? Maar weet u niet goed waar u moet beginnen en zou u graag een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en kosten willen? Als de actuele WOZ-waarde van uw woning lager is dan de NHG-grens (€ 435.000,-) dan kunt u een afspraak maken met een onafhankelijk adviseur voor een gratis energieadvies aan huis. Meer weten? Kijk hier voor de voorwaarden en het maken van een afspraak.

Gaat u isoleren? Vraag subsidie aan

Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun dak, zolder, vliering, gevel, spouwmuur, vloer of ramen. Kijk op de pagina Subsidie woningisolatie voor woningeigenaren en VvE's voor meer informatie.

Woont u in een appartement en bent u onderdeel van een VvE? Dan kunt u in uw eigen woning kleine energiebesparende maatregelen nemen. Op de website van het Regionaal Energieloket vindt u meer informatie over wat u in uw eigen appartement kunt doen.

Het isoleren van uw kozijnen, dak of gevel of het verduurzamen van de gemeenschappelijke ruimten moet u samen met uw Vereniging van Eigenaren (VvE) doen.

Doe mee met uw VvE!

Het verduurzamen van uw VvE is niet altijd makkelijk. Waar en hoe moet u beginnen? Wat zijn de mogelijkheden voor uw VvE? Hoe krijgt u uw buren mee? En hoe gaat u het financieren? Wij helpen u graag op weg. Ga naar de pagina VvE Advies voor meer informatie.

Gaat u isoleren? Vraag subsidie aan

VvE’s kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun dak, zolder, vliering, gevel, spouwmuur, vloer of ramen. Kijk op de pagina Subsidie woningisolatie voor woningeigenaren en VvE's voor meer informatie.

Ook als huurder heeft u mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. U kunt zelf direct aan de slag met kleine besparende maatregelen. Wilt u weten hoe? De Energiefixers van Just for You komen graag bij u langs om u tips en advies te geven. Maak gratis een afspraak met onze Energiefixers! Voor grote maatregelen, zoals isoleren, heeft u toestemming nodig van de verhuurder. 

Steeds meer woningbouwcorporaties en particuliere verhuurders werken aan de verduurzaming van hun woningen. Vraag uw verhuurder naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie en koken op inductie.