Advies voor VvE’s

Algemeen

De komende jaren schakelt Rijswijk over naar een duurzame toekomst. We gaan minder fossiele brandstoffen gebruiken en stappen over naar schone energiebronnen. Dit doen we stap voor stap én samen. De eerste belangrijke stap: uw huis beter isoleren en meer energie besparen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw energierekening én woongenot.

Doe mee met uw VvE

Woont u in een appartement? Dan kunt u in uw eigen woning kleine energiebesparende maatregelen nemen. Het isoleren van uw kozijnen, dak of gevel of het verduurzamen van de gemeenschappelijke ruimten moet u samen met uw Vereniging van Eigenaren (VvE) doen.

Starten met verduurzamen

Het verduurzamen van uw VvE is niet altijd makkelijk. Waar en hoe moet u beginnen? Wat zijn de mogelijkheden voor uw VvE? Hoe krijgt u uw buren mee? En hoe gaat u het financieren? Wij helpen u graag op weg.

Maak een afspraak met onze VvE-adviseur

Iedere VvE is anders. Daarom raden we u aan om eerst een afspraak te maken met een van onze VvE- adviseurs. Zij kijken samen met u (en uw buren) wat de mogelijkheden zijn voor uw VVE en welke vervolgstappen u kunt zetten. Ook vertellen ze u graag meer over de subsidiemogelijkheden die u hierbij kunnen helpen.

Maak een afspraak via onderstaande knop. U kunt ook bellen met 14 070 (optie 4) en vragen naar een VvE adviseur van team Energie & Klimaat.

Afspraak maken

Mogelijkheden voor uw VvE

Tijdens het adviesgesprek bekijkt onze adviseur samen met u welke maatregelen het beste bij uw VvE passen. Hiervoor bieden we o.a. een gratis Quickscan aan. Met deze scan krijgt u een globaal beeld van de maatregelen die u kunt treffen om meer energie te besparen. Ook krijgt u een ruwe schatting van de kosten om deze ook daadwerkelijk uit te voeren. Zo heeft u meteen een handig hulpmiddel om het gesprek met uw buren aan te gaan. 

Maak samen keuzes 

Als uw buren ook willen verduurzamen, bent u klaar voor de volgende stap: samen keuzes maken voor de aanpak. Deze keuzes kunt u bijvoorbeeld vast laten leggen in een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Hiermee krijgt u een duidelijk inzicht in wat de kosten en opbrengsten van verschillende maatregelen zijn en welke werkzaamheden u wanneer kunt uitvoeren. 

Met onze subsidie energieadvies en begeleiding voor VvE’s kunt u een MJOP op laten stellen. Ook kunt u met deze subsidie een energie maatwerkadvies op laten stellen of aanvullende onderzoeken doen, zoals bijvoorbeeld een financieel haalbaarheidsonderzoek.

Buren meekrijgen

Om daadwerkelijk aan de slag te kunnen, moet het merendeel van uw buren het eens zijn met de werkzaamheden en de kosten die nodig zijn. Met name grotere VvE’s kunnen hier vaak wat hulp bij gebruiken. 

Met onze subsidie energieadvies en procesbegeleiding kunt u externe procesbegeleiding inhuren. Uw VvE wordt dan geholpen om de verduurzamingsmaatregelen af te stemmen met alle eigenaren en het besluitvormingsproces in goede banen te leiden.

Aan de slag!

Kunt u uw duurzame plannen gaan uitvoeren? En gaat u uw dakgevel, spouwmuur, of ramen isoleren? Vergeet dan niet om subsidie voor woningisolatie aan te vragen. Het is van belang dat de subsidieaanvraag voor energieadvies, procesbegeleiding of een QuickScan vooraf wordt ingediend! Wanneer de werkzaamheden zijn gestart kunt u geen subsidie meer aanvragen. 

Vragen?

Heeft u vragen over het verduurzamen van uw VvE? Neem dan contact op met onze VvE-adviseurs. Zij helpen u graag op weg.

Mail naar schakeltover@rijswijk.nl of bel met 14 070 (optie 4) en vraag naar een VvE-adviseur van Team Energie & Klimaat

doe mee met uw vve campagneposter