Quickscan woningisolatie VvE

Algemeen

De komende jaren schakelt Rijswijk over naar een duurzame toekomst. We gaan minder fossiele brandstoffen gebruiken en stappen over naar schone energiebronnen. Dit doen we stap voor stap én samen. De eerste belangrijke stap: onze huizen beter isoleren en meer energie besparen. Wij helpen u en uw VvE hier graag bij op weg met een QuickScan. De regeling loopt tot en met 31 december 2026.

Omschrijving

Wilt u uw VvE klaar maken voor de duurzame toekomst, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Met een gratis QuickScan brengen we de mogelijke verduurzamingsmaatregelen voor uw VvE in beeld en geven we aan welke stappen u moet zetten om dit in gang te zetten. Moet het dak beter geïsoleerd worden? Zijn de vloeren niet voldoende geïsoleerd? Of ontsnapt er te veel warmte door de kieren bij de ramen? Zo een QuickScan, uitgevoerd door een ingehuurd specialistisch bedrijf, kan deze vragen voor u beantwoorden en een duidelijk overzicht geven van de mogelijkheden.

Aanvragen

Nadat uw Quickscan aanvraag bij ons binnen is zullen wij contact met u opnemen, via het opgegeven emailadres, om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt advies gegeven over het verduurzamingsproces, maar wordt ook gekeken naar de organisatie en besluitvorming binnen de VvE. Verder kunt u tijdens dit gesprek al u vragen stellen en wensen bespreken.

Hoe werkt het?  

 1. Vraag de Quickscan aan via aanvraagformulier. Houd uw DigiD of eHerkenning gegevens bij de hand om in te loggen.
 2. Uw aanvraag wordt gecontroleerd.
 3. U ontvangt een brief van de gemeente Rijswijk waarin staat of uw aanvraag is goedgekeurd. 
 4. Als uw aanvraag is goedgekeurd, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Houdt u daarom u e-mail goed in de gaten. 
 5. Na het intakegesprek sturen wij een opdracht naar een specialistisch bedrijf, ervaren in het uitvoeren van een QuickScan. Zij zullen vervolgens binnen 2 weken contact met u opnemen voor het maken van een afspraak om de scan uit te voeren. 
 6. Uiterlijk 6 weken na de uitvoering van de scan ontvangt u de rapportage van de Quickscan. 

Bijlages 

Als bijlage willen wij graag het volgende van u ontvangen: 

 • De splitsingsakte van de vereniging
 • Een begroting die door de algemene ledenvergadering is vastgesteld
 • Goedgekeurde jaarcijfers van uiterlijk 2 jaar geleden
 • Bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Voorwaarden

 • Het gebouw bevindt zich in de gemeente Rijswijk. 
 • De aanvrager is de voorzitter of dient gemachtigd te zijn. 
 • Het gebouw heeft tenminste 1 woonbestemming en er is sprake van minimaal 1 koopwoning 
 • De vereniging dient ook een eigen bijdrage te leveren in de vorm van arbeid. Meer uitleg hierover krijgt u tijdens het intakegesprek.

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u een gemotiveerd bezwaarschrift sturen naar het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 5305, 2280 HH, Rijswijk. Dit kan ook digitaal. Het digitale formulier “Bezwaarschrift indienen” vindt u op: https://www.rijswijk.nl/bezwaarschrift-indienen .

U moet hiervoor wel beschikken over DigiD.