Terugblik Nieuwjaarsvoorstelling en -receptie 2024

Op 10 januari 2024 was het zover: de Nieuwjaarsvoorstelling en -receptie van de gemeente Rijswijk. Traditiegetrouw was de voorstelling samengesteld door het Rijswijks Jeugdtheater, Balletstudio Marijke de Roo en Trias, Centrum voor de kunsten. De voorstelling werd gespeeld in de Rijswijkse Schouwburg, waar na afloop in de foyer ook de receptie plaatsvond. Burgemeester Huri Sahin heeft daar haar nieuwjaarstoespraak gegeven.

De verschillende podiumkunsten waren dit jaar meer verweven in de voorstelling, met als thema “Let me entertain you”. De voorstelling startte met een rustige versie van dit nummer. Na alle opvoeringen eindigde de voorstelling met een knallerversie van “Let me entertain you”, waarbij alle spelers, muzikanten en dansers op het podium stonden. De diversiteit op het podium, in kunsten maar ook in jong en oud, was mooi zichtbaar. Verschillende stukken uit musicals die het Rijswijks Jeugdtheater komend jaar speelt kwamen terug. Twee saxofonisten van Trias, bij sommigen bekend omdat ze ook tijdens de opening van het Huis van de stad letterlijk in de spotlights stonden, gaven een spetterende solo. De dansers van Marijke de Roo Balletstudio brachten de Nieuwjaarsboodschap over met een combinatie van ballet, moderne dans en hiphop. 

De zaal zat helemaal vol tijdens de voorstelling, maar ook de receptie was erg drukbezocht. Velen hebben geluisterd naar de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Huri Sahin. Zij startte deze met een gedicht van Hendrik Tollens, omdat ze trots is op de rijke historie van Rijswijk en om een boodschap mee te geven. In dat gedicht heeft Hendrik Tollens namelijk zijn dorpsgenoten opgeroepen om de armen te helpen. De burgemeester ziet dat ook in onze tijd terug en vindt het “(…) hartverwarmend om te zien dat er ook anderen in onze stad zijn die zich op allerlei manieren inzetten om anderen te helpen”. De burgemeester keek terug naar 2023, maar blikte ook vooruit op 2024. De nieuwjaarstoespraak van de burgemeester is hier terug te lezen. 

De Nieuwjaarsvoorstelling en -receptie waren weer een groot succes, met name door iedereen die eraan heeft meegewerkt van het Rijswijks Jeugdtheater, Balletstudio Marijke de Roo, Trias, Centrum voor de Kunsten en de Rijswijkse Schouwburg. Ook alle Rijswijkers en andere mensen die zijn gekomen hebben deze editie tot een groot succes gemaakt, met de hoogste opkomst ooit! 

foto's

Bekijk het hele fotoalbum van de Nieuwjaarsvoorstelling en -receptie 2024. Fotograaf: FOTOFLEX.NL