Ondernemen in Rijswijk

Algemeen

Rijswijk heeft een goed vestigingsklimaat met een centrale en goed bereikbare ligging in de regio. Dat zorgt ervoor dat we in Rijswijk al een krachtig bedrijfsleven hebben, maar ook dat er voldoende ruimte is voor nieuwe bedrijven. Op deze pagina is meer informatie te vinden over ondernemen in Rijswijk.

Waarom ondernemen in Rijswijk?

  • Een centrale ligging, in het hart van de Randstad, op de kennis-as Rotterdam-Leiden in combinatie met goede bereikbaarheid met de auto en OV-aansluiting (trein, bus en tram)
  • Alle ruimte voor ondernemers met een sterke mix tussen MKB, overheid en grootbedrijf
  • Een internationaal karakter met meer dan 70 internationale bedrijven en werknemers
  • Rijswijk is een sterke groeigemeente
  • 0% ozb tarief voor hurende ondernemers

In de video hieronder vertellen Werner van Damme (wethouder Economische Zaken), Amanda Smit (beleidsmedewerker Economische Zaken) en Sander Meijers (accountmanager Economische Zaken) meer over wat Rijswijk zo aantrekkelijk maakt.

Rijswijk: de ideale plek voor ondernemers

Actuele plannen en projecten

Transformatie naar levendige gebieden voor werken en wonen brengt in Rijswijk veel uitdagingen met zich mee. In de video hieronder ziet u vijf actuele plannen en projecten in beeld die interessant zijn voor ontwikkelaars, investeerders en ondernemers. Bekijk meer informatie over deze plannen en projecten.

Ontwikkelingen in Rijswijk

Economische visie

In de Economische visie ‘Rijswijk Onderneemt’ staat hoe tot 2030 vorm wordt gegeven aan de Rijswijkse economie. Rekening houdend met de maatschappelijke, landelijke en zelfs wereldwijde uitdagingen waar ondernemers en de gemeente, samen met de regio, voor staan en hoe we daarmee om kunnen gaan. Met deze nieuwe economische visie bouwen we aan een nog sterkere Rijswijkse economie.

Rijswijkse strategie op toekomstige werklocaties

De waarde van bedrijven- en kantoorlocaties is groot. Ze zorgen voor twee derde van het totaal aantal banen in onze gemeente. Rijswijk speelt met de werklocaties ook een belangrijke rol in de regio. Onze bedrijventerreinen zijn goed bereikbaar en belangrijk voor het regionale economische vestigingsklimaat. Het is dan ook van groot belang dat de werklocaties aantrekkelijk blijven en maximaal aansluiten op kansrijke economische clusters. Niks   is achteruitgang. Het blijven aansluiten op de steeds veranderende trends, ontwikkelingen en (ruimte)behoeften vanuit de markt is essentieel. Daarom heeft Rijswijk nu ook een economische analyse en toekomstvisie op de Rijswijkse werklocaties opgesteld. Dit is terug te lezen in de Rijswijkse strategie op toekomstbestendige werklocaties.

Retail- en Horecabeleid

In het Retail- en Horecabeleid vindt u een visie op de detailhandel- en horecastructuur, die kan dienen als toetsingskader voor nieuwe initiatieven. Ondernemers en eigenaren verlangen een duidelijk toekomstbeeld dat schetst waar horeca en detailhandel gewenst is. Dit is terug te lezen in het Retail- en Horecabeleid gemeente Rijswijk

Belangrijke informatie voor ondernemers

Hieronder leest u meer informatie die voor u als (toekomstig) ondernemer relevant kan zijn.

Doorverwijzingen

Contact met het Bedrijfscontactpunt

Heeft u een vraag over ondernemen in Rijswijk, kijk dan bij de veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Of heeft u de informatie die u zocht niet gevonden? Neem dan contact op het bedrijfscontactpunt. Bel naar telefoonnummer (070) 326 19 91 of stuur een e-mail naar bedrijfscontactpunt@rijswijk.nl. Wij helpen u graag verder met vragen over bestemmingsplannen, vergunningen, werklocaties zoals bedrijventerreinen en winkelcentra en subsidieregelingen.

Drink een digitaal kopje koffie met onze accountmanagers

Wij vinden het belangrijk om goed bereikbaar te zijn voor ondernemend Rijswijk. Voor al uw vragen over ondernemen in Rijswijk kunt u iedere woensdagochtend tussen 9.00 – 10.00 uur bij ons terecht. Een afspraak maken is niet nodig. Stuur een e-mail naar bedrijfscontactpunt@rijswijk.nl en wij nodigen u zo snel mogelijk uit voor een digitale kop koffie met een van de accountmanagers Economische Zaken.

Als u niet binnen 5 minuten een reactie ontvangt, zijn wij in gesprek met een andere ondernemer. In dit geval nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te plannen.