Tegemoetkoming schoolreis en werkweek

Algemeen

Heeft u schoolgaande kinderen en een laag inkomen? De gemeente verstrekt via Stichting KEI Rijswijk een tegemoetkoming in de kosten voor een schoolreis of werkweek.

Omschrijving

Als u een geldige en actieve Ooievaarspas hebt, en u voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u de bijdrage in de kosten voor een schoolreis of werkweek aanvragen bij Stichting KEI Rijswijk.

Per schooljaar is de hoogte van de tegemoetkoming:

De daadwerkelijke kosten tot maximaal:

  • € 50,00 voor de schoolreis op de basisschool
  • € 200,00 voor de werkweek in het voortgezet onderwijs.

Onder de schoolreis op de basisschool valt ook het kamp in groep 8. Onder de werkweek vallen ook andere meerdaagse activiteiten in het voortgezet onderwijs (bijvoorbeeld een brugklaskamp) of een eventuele eendaagse schoolreis of excursie waarvoor kosten worden gevraagd.

Is de schoolreis of werkweek duurder, dan gaat de gemeente ervan uit dat u zelf voor het resterende bedrag zorgt al dan niet in overleg met de school.

Aanvragen

U kunt de Tegemoetkoming voor schoolreis of werkweek aanvragen bij bij Stichting KEI Rijswijk (www.keirijswijk.nl).

Hebt u geen Ooievaarspas, maar denkt u wel in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming? Vraag de Ooievaarspas dan alsnog zo snel mogelijk bij de gemeente aan.

Voorwaarden

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • U woont in Rijswijk;
  • Het kind voor wie u de bijdrage aanvraagt valt in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar;
  • U hebt een geldige Ooievaarspas

Hoelang gaat het duren?

U kunt de tegemoetkoming in de kosten voor een schoolreis of werkweek slechts één keer per kind per schooljaar aanvragen.

Contact

Stichting KEI Rijswijk
Telefoonnummer: (06) 44 55 84 41
E-mail: emma@keirijswijk.nl
www.keirijswijk.nl

Vanaf 8 mei 2018: wekelijkse spreekuur op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek aan de Vliet, Generaal Eisenhowerplein 101.