Vragen over parkeren voor bezoekers en parkeervergunningen

Veelgestelde vragen parkeren voor bezoekers

Bij aanmelding van een kenteken reserveert het systeem automatisch de tijd die nodig is tot het einde van de reguleringstijd. Na afmelden van een kenteken wordt het daadwerkelijk aantal minuten afgeschreven van het saldo op uw bezoekersvergunning.

Als u een melding krijgt dat er onvoldoende saldo is kunt u:

- Opwaarderen

- De eindtijd van de reservering aanpassen zodat deze binnen het beschikbare saldo valt.

U kunt in de gebieden met betaald parkeren overal in de openbare ruimte parkeren. U kunt betalen via een app (belparkeren) of bij een parkeerautomaat. Daar betaalt u met uw pin. De gemeente heeft contracten afgesloten met de volgende providers: Park Mobile, Park Line, Stadsparkeren, Yellow Brick, SMS Parking, ANWB app.

Als u in een gebied met betaald parkeren woont, kunt u een bezoekersvergunning aanvragen. Uw visite parkeert dan tegen een gereduceerd tarief.

Heeft u een parkeervergunning voor bezoekers? Dan kunt u uw bezoek aanmelden en afmelden via de bezoekersapp download de handige stap-voor-stap handleiding. Aanmelden kan ook telefonisch op: 070-3261950. Voor het aanmelden heeft u uw meldnummer en pincode, postcode en het kenteken van uw bezoeker nodig.

Meer informatie over hoe de vergunning aanvraagt, het kopen van bezoekersuren en het aan- en afmelden van bezoekers vindt u op deze pagina.

Er zijn een aantal regelingen:

1. Een bezoekersvergunning voor visite van bewoners in een gebied met betaald parkeren. Bezoek parkeert hiermee tegen een gereduceerd tarief in de directe omgeving van de woning

2. Een hotel bezoekersvergunning om gasten in de directe omgeving te laten parkeren (na aftrek van parkeerplaatsen op eigen terrein)

3. Een bezoekersvergunning voor aangewezen maatschappelijke instellingen en sportvoorzieningen. Met deze vergunning kunnen deze instellingen hun bezoek en leden laten parkeren in de directe omgeving

4. Op een aantal plaatsen in Rijswijk geldt het 1e uur gratis parkeren voor bezoekers. Aanmelden bij de parkeerautomaat of mobiele parkeerapp is altijd nodig om gebruik te maken van dit gratis uur

5. Voor alle andere situaties geldt het beleid van de zone op locatie. Bekijk alle gebieden met betaald parkeren.