Parkeervergunning bezoekers

Algemeen

Woont u in een gebied met betaald parkeren? Dan kunt u voor dit gebied een bezoekersvergunning aanvragen. Uw bezoek parkeert dan tegen een goedkoper tarief. U kunt de auto van uw bezoekers eenvoudig digitaal of telefonisch aan- en afmelden. Betalen bij de parkeerautomaat of mobiele parkeerapp is dan niet nodig.

Omschrijving

Met uw bezoekersvergunning koopt u parkeeruren. Zijn de parkeeruren op? Dan hoeft u geen nieuwe vergunningaanvraag te doen. U kunt uw tegoed opwaarderen tot een maximum van 400 uur per jaar. Alle informatie over parkeren voor bezoekers vindt u op de webpagina Parkeren voor bezoekers. Of download de ‘Instructies voor het aan- en afmelden van bezoek’.

Hulp nodig bij uw digitale aanvraag? Download een stap-voor-stap handleiding van het Digitaal Parkeerloket voor particulieren. Komt u er niet uit? Neem contact op met parkeerloket@rijswijk.nl of bel 14 070 (optie 4).

Aanvragen

U vraagt de bezoekersvergunning eenvoudig aan via het Digitaal Parkeerloket. U heeft hiervoor nodig:

U betaalt via iDeal. Aanvraag succesvol afgerond? Dan vindt u in het Digitaal Parkeerloket uw parkeervergunning terug onder ‘Producten’. Daar staat een document voor u klaar met een meldnummer en pincode. Deze heeft u nodig om bezoek aan- en af te melden.

Aanvragen in het stadhuis

Lukt digitaal aanvragen niet? Dan kunt u de vergunning in het stadhuis aanvragen. U kunt alleen op afspraak langskomen. Bel voor het maken van een afspraak
14 070 (optie 4 Rijswijk, optie 1 parkeren). U betaalt aan de balie met pin.

U heeft voor de aanvraag nodig:

  • Een geldig identiteitsbewijs

Iemand anders machtigen

Bent u niet zelf in staat om de 'Parkeervergunning bezoekers’ aan te vragen? Dan kunt u iemand anders machtigen om namens u de aanvraag in het stadhuis te doen.

Parkeervergunning meldnummer/pincode kwijt of wijzigen

Bent u het meldnummer of de pincode van uw parkeervergunning kwijt? In het Digitaal Parkeerloket kunt u de codes terugvinden. Log in en klik op de naam van de vergunning. Open daarna het tabblad ‘Documenten’ . Hier vindt u de brief met uw meldnummer en pincode.

In het digitaal parkeerloket kunt u ook uw pincode wijzigen.

Voorwaarden

U kunt een 'Parkeervergunning bezoekers' aanvragen onder de volgende voorwaarden:

  • U woont in een gebied waar betaald parkeren geldt
  • De 'Parkeervergunning bezoekers' is alleen geldig in het parkeergebied waar u de vergunning voor aanvraagt, tenzij anders aangegeven
  • Per woonadres kunt u maximaal één bezoekersvergunning aanvragen

Hoelang gaat het duren?

Uw parkeervergunning is direct geldig na de aanvraag en afgeronde betaling. De bezoekersvergunning hoeft u niet jaarlijks te verlengen en blijft geldig tot opzegging.

Kosten

Kosten 2023

De bezoekersvergunning inclusief 50 bezoekersuren kost € 12,80. U kunt aan de balie alleen pinnen. Kunt u niet pinnen, bel dan 14 070 (optie 4).

Kosten 2024

De bezoekersvergunning inclusief 50 bezoekersuren kost € 13,20. U kunt aan de balie alleen pinnen. Kunt u niet pinnen, bel dan 14 070 (optie 4).

Verhuizen

Gaat u verhuizen? Zodra u op uw nieuwe adres bent ingeschreven, wordt de vergunning ingetrokken. U ontvangt op uw nieuwe adres van ons een restitutieformnulier. Als u binnen Rijswijk verhuist en in een andere zone komt te wonen, dan zetten wij uw vergunning om naar het nieuwe adres.

Contact

U vraagt de 'Parkeervergunning bezoekers' aan bij de gemeente Rijswijk. Maak online een afspraak.