Steen door de ruit bij huis met regenboogvlag

Bij een huis in het Rembrandtkwartier waar een regenboogvlag aan het balkon hangt is gisteren een steen door de ruit gegooid. Ook is het huis bekogeld met eieren. De bewoner heeft aangifte gedaan bij de politie.

De gemeente Rijswijk is bedroefd en ontzet over dat dit in Rijswijk heeft plaatsgevonden. Wethouder Gijs van Malsen (Welzijn en Inclusie) betreurt het voorval in het Rembrandtkwartier: “Het is ronduit schandelijk dat dit is gebeurd, nota bene tijdens de Prideweek. De regenboogvlag is voor ons een symbool van liefde, openheid en verbondenheid. Dat iemand dat als aanleiding ziet om anderen te intimideren kunnen we ons niet hard genoeg tegen uitspreken.”

Geen ruimte voor discriminatie in Rijswijk 

Wethouder Van Malsen vervolgt dat er in Rijswijk geen ruimte is voor discriminatie: “In Rijswijk mag iedereen zichzelf zijn en als gemeente staan we er ook voor dat iedereen zich veilig voelt om dat uit te dragen. Wat er dit weekend gebeurd is, laat zien dat er nog veel winst te behalen valt. Wij zullen ons blijven hardmaken voor een inclusief Rijswijk.”

Het onderzoek loopt

Momenteel doet de politie onderzoek naar deze daad. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000

Discriminatie melden helpt

Ziet of ervaart u discriminatie? Meld dit bij Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding (iDb). Dit kan door een meldformulier in te vullen. U kunt discriminatie ook melden door te bellen naar 0800-3218686 of door een mail te sturen naar klachten@stichtingidb.nl. Dit kan ook anoniem. 

Meer informatie is te vinden op www.stichtingidb.nl