Rijswijk reikt Erespeld van de gemeente uit aan initiatiefnemer Rijswijks Pracht

De burgemeester van Rijswijk heeft op zaterdag 25 maart 2023 de Erespeld van de gemeente Rijswijk uitgereikt aan de heer F.A.A. (Frits) Brouwers.

Ter gelegenheid van de 10de editie van Rijswijks Pracht ontving Frits Brouwers de Rijswijkse Erespeld uit handen van burgemeester Huri Sahin. De gemeente Rijswijk kent sinds 2015 een gemeentelijke Erespeld, deze als blijk van waardering en erkentelijkheid wordt uitgereikt aan inwoners die zich langdurig hebben ingezet voor de Rijswijkse gemeenschap of die een bijzondere prestatie hebben verricht voor de Rijswijkse gemeenschap.

Frits Brouwers is de initiatiefnemer (2013) van Rijswijk Pracht, een kleinschalig theaterfestival voor en door Rijswijkers. Op 25 maart jl. was de 10de editie van dit kleinschalige theaterfestival, door Frits Brouwers bedacht als een kans voor jonge theatermakers, gevestigde groepen, debuterende komieken en mensen van het spoken-word om op te treden voor een klein publiek. Er wordt opgetreden in ongewone locaties, zoals een winkel, een kelder, thuis, in een klein theaterzaaltje of in een school. Inmiddels is dit kleinschalige festival voor cultuurliefhebbers uitgegroeid tot een begrip in Rijswijk. Rijswijks Pracht vindt jaarlijks plaats op de laatste zaterdag van maart.

De burgemeester van Rijswijk heeft op zaterdag 25 maart 2023 de Erespeld van de gemeente Rijswijk uitgereikt aan de heer F.A.A. (Frits) Brouwers.