Publieksbalies maandagmiddag extra geopend voor aanvraag reisdocumenten

Verloopt uw paspoort of identiteitskaart in 2024? Vraag op tijd een nieuwe aan. Dan weet u zeker dat u deze op tijd in huis heeft. Dit jaar verwachten we namelijk veel meer aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart dan andere jaren. Daarom zijn de publieksbalies per maandag 11 maart 2024 elke maandag tussenĀ 13.00 tot 17.00 uur op afspraak extra geopend voor het aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten.

Drukker dan andere jaren

We verwachten dit jaar meer aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten. Dit komt omdat deze sinds 9 maart 2014 voor het eerst 10 jaar geldig zijn. Daarom werden er in 2014 veel paspoorten en identiteitsbewijzen aangevraagd. En deze verlopen dus dit jaar. 

In uw paspoort of op uw identiteitskaart staat tot welke datum het geldig is.

Publieksbalies extra geopend voor aanvraag op afspraak 

Sinds maandag 11 maart 2024 zijn de publieksbalies extra geopend op maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Dit geldt alleen voor het aanvragen op afspraak van paspoorten en identiteitskaarten. 

Let op: u kunt op maandagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur dus niet:

  • zonder afspraak langskomen voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart
  • een eerder aangevraagd paspoort of identiteitskaart afhalen
  • langskomen voor het aanvragen van andere zaken, zoals een uittreksel, akte of aangifte (zowel met als zonder afspraak)

Dit kan alleen binnen onze normale openingstijden.

Afspraak maken

Voor het aanvragen van uw paspoort of identiteitskaart kunt u online een afspraak maken.

Plant u liever telefonisch een afspraak in? Bel dan naar telefoonnummer 14 070 (optie 4). Meer informatie over het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart leest u op de pagina Paspoort en identiteitskaart.

Op dit moment is het drukker dan normaal bij de publieksbalies. Is er op korte termijn geen afspraak mogelijkheid vrij? Elke dag worden geannuleerde afspraken en extra afspraakmogelijkheden toegevoegd in het afspraaksysteem. Kijk dus regelmatig of er nieuwe afspraakmogelijkheden beschikbaar zijn. 

Ook zonder afspraak langskomen mogelijk

Tijdens onze normale openingstijden bent u zowel zonder als met afspraak welkom. Houdt er dan wel rekening mee dat u mogelijk lang moet wachten.

Afhalen

5 werkdagen na de aanvraag kunt u uw paspoort en identiteitskaart zonder afspraak afhalen. Let op: feestdagen tellen niet mee als werkdag. U bent welkom tijdens onze normale openingstijden

Let op: het afhalen van een paspoort en identiteitskaart kan niet op maandag tussen 13.00 en 17.00 uur. 

Spoed

Heeft u een spoedgeval en lukt het niet om uiterlijk 2 weken voordat uw paspoort of identiteitskaart nodig heeft een afspraak in te plannen? Bel dan naar telefoonnummer 14 070 (optie 4). Het Rijswijks Contact Centrum kijkt samen met u naar de mogelijkheden voor het maken van een spoedafspraak.