Krajicek Playground in RijswijkBuiten officieel geopend

Op woensdag 10 mei hebben wethouders Larissa Bentvelzen (jeugd & sport) en Mark Wit (speelplekken) samen met Wim de Jong (Krajicek Foundation) en bewoners van RijswijkBuiten de nieuwe sport- en speelplek aan de Van Rijnweg officieel geopend. Alle reden voor een feestje! Waarbij kinderen na de opening mee konden doen aan allerlei sportieve activiteiten van Haaglanden Beweegt en Happy Fit.

Krajicek Playground

Een 'Krajicek Playground' is een multifunctioneel sportveld waar je kunt voetballen, tennissen en basketballen. Er is een sportveld met tennis- en voetbalbelijning, twee grote en vier kleine voetbaldoelen. Op het naastgelegen basketbalveld kan 3x3 basketbal worden gespeeld. De basket is in hoogte verstelbaar, zodat het basketbalveld toegankelijk is voor jong én oud en mensen in een rolstoel ook kunnen meespelen.

Het eerste sportveld met twee grote en vier kleine voetbaldoelen en twee tennisvelden is sinds woensdag 22 maart 2023 geopend. Nu zijn ook het basketbalveld en de speeltuin geopend en kan ook hier worden gesport en gespeeld. De coating van het basketbalveld is nog niet aangelegd vanwege het weer. Het moet dan namelijk warm genoeg en een paar dagen droog zijn. Op het moment dat de coating wordt aangelegd wordt het basketbalveld tijdelijk afgesloten zodat de coating kan drogen. Zodra bekend is wanneer dit is lees je dat op www.rijswijkbuiten.nl.

 

Foto van opening Krajicek Playground
Aanwezigen tijden opening van Krajicek Playground.

Van alles te beleven

Haaglanden Beweegt organiseert twee keer per week sportieve activiteiten op de Krajicek Playground. Ze zijn er elke woensdag en vrijdag tussen 14.30 en 16.30 uur. Voor meer informatie en aanmelden, download de SBG-app via www.sbg-app.nl. Ook KC BuitenRijck gaat tijdens de gymlessen en/of naschoolse activiteiten gebruik maken van de sportplek. De Krajicek Playground is een openbare speelplek voor de buurt, buiten alle georganiseerde activiteiten kunnen kinderen altijd gebruik maken van het sport- en speelveld.

Maar zonder bal of racket is het lastig voetballen, tennissen of basketballen. Daarom is er bij de sport- en speelplek een sportautomaat geplaatst. Via een app kun je de automaat openen, sport- en spelmateriaal lenen en na gebruik weer terugleggen. De QR-code om de app te downloaden vind je op de sportautomaat. Op dit moment wordt de sportautomaat getest door de sport- en spelbegeleiders van Haaglanden Beweegt en KC BuitenRijck. Binnenkort (na afloop van de testfase) is de sportautomaat voor iedereen te gebruiken, zodra dat is lees je dat op www.rijswijkbuiten.nl.

Wethouder Larissa Bentvelzen: ‘Het creëren van een plek waar oudere kinderen elkaar kunnen ontmoeten was een grote wens uit de wijk. Ik ben trots dat het samen met de Krajicek Foundation, Haaglanden Beweegt en KC BuitenRijck is gelukt om de aanleg van de Krajicek Playground in Sion voor elkaar te krijgen. Sinds de opening van het eerste veld eind maart, is het al druk met sportende kinderen. Precies waar deze plek voor is bedoeld. Ik hoop dat steeds meer kinderen uit RijswijkBuiten, maar ook uit andere wijken, deze plek weten te vinden’

Activiteiten tijden de opening.
Activiteiten tijdens opening van de Krajicek Playground

Sporten en spelen op één plek

Naast de Krajicek Playground is er ook een speelplek te vinden. ‘Zodat jong en oud elkaar op één plek kunnen ontmoeten en samen kunnen spelen en sporten. Dat maakt deze plek extra leuk! Het ontwerp van de speelplek is gemaakt met behulp van de jongste inwoners van Rijswijk(Buiten). We hebben hen vorige zomer gevraagd om een ontwerp te maken. Er zijn maar liefst 25 ontwerpen ingestuurd en die zijn vervolgens samengevoegd tot één ontwerp’, aldus wethouder Mark Wit. En heb je dorst gekregen tijdens het spelen en/of sporten? Dan kun je water tappen bij het watertappunt dat tussen de speelplek en het sportveld staat. Dit watertappunt is een cadeau van de ontwikkelaars van RijswijkBuiten aan de bewoners van de wijk, omdat RijswijkBuiten dit jaar precies 10 jaar bestaat.

Foto van speeltoestel bij Krajicek Playground
Speelplek naast Krajicek Playground

‘t Krijntje

Tijdens de opening werd ook de naam van de sport- en speelplek onthuld: ’t Krijntje’. Deze naam is gekozen door de buurt. Buurtbewoners konden eind vorig jaar via Samen.Rijswijk een zelfbedachte naam insturen, waarna bewoners konden stemmen op hun favoriet. Met bijna 50% van de stemmen koos de wijk voor ’t Krijntje. ‘Het woord ‘Krijntje’ lijkt op ‘pleintje’. De naam ‘t Krijntje is een combinatie van de ‘Kr’ van Krajicek en daarnaast zit ‘Rijn’ van de Van Rijnweg (waar de sport- en speelplek aan ligt) ook in de naam verwerkt’, aldus de bedenker van de naam Dominique.

Voor de aanleg van de Krajicek Playground is een bijdrage gekregen vanuit de voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving wat mede mogelijk is gemaakt door de provincie Zuid-Holland en Team Sportservice.

 

Opening Krajicek Playground
Wethouder Larissa Bentvelzen (jeugd & sport), wethouder Mark Wit (speelplekken), Wim de Jong van de Krajicek Foundation en Dominique bewoner RijswijkBuiten en bedenker van de naam onthullen de naam van de Krajicek Playground.