Herinrichting Van Vredenburchweg en Julialaantje

De gemeenteraad heeft geld beschikbaar gesteld om de bereikbaarheid, de beleefbaarheid en de groene natuur van de Landgoederenzone te verbeteren. De openbare ruimte in het gebied heeft niet meer de kwaliteit die bij de sfeer van de Langgoederenzone past. De verbeteringen worden in stappen uitgevoerd, beginnend met het gebied tussen de Huis te Landelaan en de Burgemeester Elsenlaan.

De gemeente Rijswijk onderzoekt alle wensen en suggesties op het voorlopig inrichtingsplan Van Vredenburchweg en Julialaantje. Dit plan is eind december gepresenteerd aan de omwonenden van de Van Vredenburchweg. Ook de mening van bewoners in de rest van Rijswijk is waardevol. Daarom kan iedereen nu zijn of haar mening geven via het participatieplatform Samen.Rijswijk.

Landgoederenzone Rijswijk

De Van Vredenburchweg met het Julialaantje maken deel uit van de landgoederenzone Rijswijk. De Landgoederenzone is met ruim 200 hectare aan historische parken en gebouwen, archeologische vindplaatsen en mooie natuur een bijzonder groengebied in de stad Rijswijk. In het gebied kun je heerlijk genieten van de cultuur, geschiedenis, natuur. Ook zijn er diverse mogelijkheden om te sporten of op een andere manier te genieten in het gebied. De Landgoederenzone is een onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen en van de provinciale Erfgoedlijn Landgoederen. De gemeente wil in het gebied investeren om de natuur en toegankelijkheid nog beter en mooier te maken.

Wethouder Mark Wit: “De Landgoederenzone is door de grote cultuurhistorische waarde en het groene karakter van groot belang voor Rijswijk. Dit gebied weerspiegelt het rijke verleden van onze stad en biedt veel ruimte voor cultuur en ontspanning. Ik ben daarom blij dat de gemeenteraad geld beschikbaar heeft gesteld om het gebied te verbeteren. Omdat de Landgoederenzone voor alle Rijswijkers een plek is om te sporten, spelen of ontspannen, is het belangrijk om zo veel mogelijk meningen mee te nemen in het uiteindelijke inrichtingsplan. Ik roep daarom iedereen op om tips en suggesties te geven.”

Wat vindt u van het voorlopig inrichtingsplan?

Uw mening over het voorlopige inrichtingsplan telt. Reageer daarom voor 24 januari 2024 als u daarover mee wilt denken via het platform: Project • Herinrichting Van Vredenburchweg en Julialaantje. Wanneer de wensen en suggesties binnen de financiële en technische kaders mogelijk zijn, verwerken we deze in het definitieve inrichtingsplan. De beantwoording op alle wensen en suggesties wordt op het platform gepubliceerd. 

Geef uw mening

Heeft u vragen, wilt u meepraten, of heeft u tips en suggesties over het voorlopig inrichtingsplan Van Vredenburchweg en Julialaantje? Dat kan tot 24 januari. Ga naar: Project • Herinrichting Van Vredenburchweg en Julialaantje.

Julialaantje vroeger en nu
Julialaantje vroeger en nu