Doe je fietslicht aan: fietslichtactie in Kleurenbuurt

Op 5 december vond er vroeg in de ochtend een fietslichtactie plaats op het fietspad langs de Van Vredenburghweg. De Politie Rijswijk en wethouder Armand van de Laar (Mobiliteit) van de gemeente Rijswijk waren aanwezig om fietslampjes uit te delen aan fietsers die geen licht hadden. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor goede fietsverlichting. 

Tijdens de actie werd de verlichting van voorbijgaande fietsers gecontroleerd. Fietsers zonder verlichting kregen naast een waarschuwing een fietslampje, zodat ze weer veilig op weg konden. Verreweg de meeste fietsers hadden wel goede verlichting. Sommige fietsers hadden wel verlichting, maar waren vergeten het licht aan te zetten. De paar fietsers die helemaal geen licht hadden, kwam er vandaag nog zonder bekeuring vanaf. 

Zet je licht aan in het donker

Armand van de Laar: “Het is weer langer donker, daarom is het extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Zorg dat je goed zichtbaar bent voor je medeweggebruikers. Vooral als fietser ben je kwetsbaar. Met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden in het donker met maar liefst 20% af. Daarom attenderen we fietsers er met deze actie op hoe ze veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. Maak er een gewoonte van om je verlichting te controleren voordat je vertrekt. 

Meer weten?

Fietsverlichting AAN is onderdeel van het programma ‘Ik maak een punt van nul’ met als doel nul vermijdbare verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Ook Rijswijk zet zich hiervoor in. Kijk voor meer informatie over de campagne op www.maakeenpuntvannul.nl/fietsverlichting-aan.

Fietslichtactie
Een wijkagent van de Politie Rijswijk en wethouder Mobiliteit Armand van de Laar delen fietslampjes uit aan twee scholieren