Compostcircus bij Groenrijk ‘t Haantje

De CompostBakker met zijn Bodemdierencircus komt op woensdag 27 september naar Groenrijk ’t Haantje. Hij laat zien hoe je op verschillende manieren compost kunt maken en welke dieren in de bodem daarbij helpen. Ook kan je bij het Groen Klimaatplein terecht met vragen over verbetering van de bodem en de waterhuishouding in de tuin.

Voor kinderen heeft CompostBakker Jan allerlei wilde dieren meegenomen: monsters met duizend poten, dieren die ademen met hun buik en de wilde tijgerworm. Als je groente- of fruitresten meeneemt, mag je de dieren voeren! De Compostbakker is aanwezig van 13.30 tot 16.30 uur.

Bodemdierendagen

Van 22 september tot 8 oktober zijn de BodemdierendagenOnder onze voeten ligt een vergeten jungle vol dieren. Een kwart van de biodiversiteit op aarde zit in de bodem. Denk daarbij aan bacteriën, schimmels, miljoenpoten, wormen en ook de mol. Zij zorgen ervoor dat het water goed in de grond kan zakken en dat het gezuiverd wordt. Ze geven planten hun voedingsstoffen en verminderen ziekten en plagen in gewassen. Bodemdieren houden de bodem gezond en ons dus ook.  

Bodemsafari

Ga op bodemsafari en help mee met het onderzoek naar bodemdieren in Nederland. Zoek in jouw eigen tuin maar ook in balkonbakken, op het groene schoolplein en zelfs op een groendak naar deze nuttige beestjes. Hoe je dat doet, vind je op: Doe mee | Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) (bodemdierendagen.nl)