Afsluitingen tijdens jaarwisseling

Algemeen

Rond de jaarwisseling worden in Rijswijk voorzorgsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat er tijdens de jaarwisseling brand of andere schade ontstaat door vuurwerk.

Afsluiting containers en afvalbakken

 

Afvalbakken op straat

Voor de jaarwisseling worden alle afvalbakken op straat geleegd. De afvalbakken in het Kruisvaarderspark, Julialaantje (in de buurt van het dierenasiel), Hertenkamp, Park Schoonoord – Laan te Blotinghe, Tulpstraat, Bogaardplein, Hoekpolder, de Strijp en de Sniplaan (brug naar Delft) met een klep afgesloten. In de week van 18 december 2023 worden in de Strijp ook een aantal afvalbakken weggehaald. Deze afvalbakken worden na 1 januari 2024 weer teruggeplaatst.

Ondergrondse containers op 31 december 18.00 uur gesloten

Breng uw afval als dat kan uiterlijk 30 december 2023 naar de ondergrondse container. Alle ondergrondse containers worden op 31 december 2023 door Avalex geleegd. Gooi op deze dag geen afval meer in deze containers. Hiermee wordt voorkomen dat afval in de containers in brand wordt gestoken. 

Containers die geopend kunnen worden met een pas van Avalex worden op 31 december om 18.00 uur gesloten. Op 1 januari om 06.00 uur worden de ondergrondse containers weer geopend. Dat betekent dat u in de tussentijd geen afval kunt weggooien in de ondergrondse containers. Leg uw afval niet naast de afgesloten container, dit kan namelijk in brand vliegen door vuurwerk. Bewaar uw afval in uw schuur of berging totdat de ondergrondse container op 1 januari weer geopend is.

Minicontainers

Heeft u minicontainers? Laat deze tijdens de jaarwisseling niet op straat staan. Zet de minicontainer als dat kan op een veilige plek, bijvoorbeeld in uw achtertuin. Zodat hier minder snel vuurwerk in kan worden gegooid en de minicontainer hierdoor in brand vliegt.

Puincontainers

Heeft u een puincontainer of bouwkeet op straat staan? Bijvoorbeeld omdat u aan het verbouwen bent. Haal deze dan tijdens de jaarwisseling weg. Haalt u de container of bouwkeet niet zelf weg? Dan loopt u het risico dat de gemeente deze weghaalt. U betaald dan als eigenaar of huurder de kosten voor het weghalen.

Tunnel Haagweg afgesloten

De voetgangerstunnel onder de Haagweg wordt vanaf vrijdag 29 december 2023 afgesloten voor publiek om brandstichting en het afsteken van vuurwerk in de tunnel te voorkomen. In de loop van maandag 1 januari 2024 is de tunnel weer open.

Afsluiten parkeerautomaten oud & nieuw

Op zondag 31 december 2023 worden tijdelijk een aantal parkeerautomaten in Rijswijk afgesloten, om te voorkomen dat ze beschadigd raken door vuurwerk. Parkeergeld betalen in de directe omgeving van deze automaten is dan alleen mogelijk via een mobiele parkeerapp, of via belparkeren. 

Welke parkeerautomaten zijn afgesloten op 31 december?

Op de onderstaande locaties worden de parkeerautomaten afgesloten. Bezoekers worden hieraan herinnerd via een sticker op de automaten.

Automaatnummer        Straatnaam

RWPA37                      Ruysdaelplein

RWPA38                      Tulpstraat / Steenlaan

RWPA48                      Laan te Blotinghe

RWPA62                      Van Vredenburchweg / Julialaantje (Westhof)

RWPA65                      Don Boscolaantje / Julialaantje

RWPA67                      Huys de Wervelaan (schouwburg hoek parkeerterrein)

RWPA68                      Huys de Wervelaan / Huys ter Nieuburchlaan

RWPA70                      Huys ter Nieuburchlaan (midden)

RWPA83                      Huis te Landelaan / Julialaantje

Hoe kunt u betalen tijdens de afsluiting?

Als een parkeerautomaat is afgesloten, moet u wel parkeergeld betalen. Uw kenteken aanmelden via een mobiele parkeerapp kan via de volgende aanbieders:

•           EasyPark (voorheen Parkmobile)

•           Park-line

•           Stadsparkeren

•           Yellowbrick

•           SMSparking

•           ANWB Parkeren

Vanaf maandagmiddag 1 januari 2024 zijn de parkeerautomaten weer in gebruik. U kunt hier dan ook weer met muntgeld, of met een pinpas betalen.