Voordelige zorgverzekering voor Rijswijkers met een laag inkomen

De zorgpremies voor 2024 zijn bekend. Het is daarom tijd om goed te kijken naar uw huidige zorgverzekering. Inwoners van Rijswijk met een laag inkomen, kunnen een collectieve zorgverzekering afsluiten via de gemeente.

Wat is de collectieve zorgverzekering? 

De collectieve zorgverzekering is een verzekering voor Rijswijkers met een laag inkomen die u kunt afsluiten via de gemeente. De gemeente betaalt een deel van uw verzekering en u profiteert van vele extra’s. Zo bent u goed verzekerd voor minder geld.

Gemeentepolis - Gezondverzekerd.nl

Wat zijn de voordelen van de collectieve zorgverzekering?

  • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering.
  • U krijgt aanvullende verzekering met ruime vergoedingen voor onder andere brillen of lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo.
  • Menzis en Zorg en Zekerheid accepteren iedereen, zonder medische keuring.

Wat zijn de voorwaarden? 

  • U bent Nederlander of heeft een geldige verblijfsvergunning.
  • Uw netto gezinsinkomen is (exclusief vakantiegeld) niet hoger dan 130% van het minimum inkomen. Klik hier voor meer informatie. 
  • U kunt alleen overstappen als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar.

Heeft u al een collectieve zorgverzekering via gemeente Rijswijk? Dan ontvangt u uw nieuwe polis via de zorgverzekeraar. Heeft u vragen over uw polis? Of wilt u weten of uw huidige verzekering nog goed past bij uw situatie? Kom dan naar de inloopspreekuren. Meer informatie over de spreekuren vindt u onderaan dit bericht.

Wat is het aanbod?

Op de website van Gezond Verzekerd vindt u het aanbod van de zorgverzekering van de gemeente Rijswijk. U ziet hier welke kosten vergoed worden. Bepaal wat u nodig heeft en kies het pakket dat het beste bij u past. 

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt zich aanmelden via de website van Gezond Verzekerd. Als u overstapt naar een andere zorgverzekeraar, moet uw huidige zorgverzekering uiterlijk 31 december 2023 opgezegd zijn. Uw nieuwe verzekeraar regelt dit voor u zodra u zich aanmeldt voor de collectieve zorgverzekering. U mag alleen overstappen als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar.

Spreekuren 

Wilt u meer weten over de collectieve zorgverzekering van de gemeente Rijswijk? Heeft u vragen over uw polis of wilt u pakketten vergelijken? Dan bent u welkom op de inloopspreekuren. Hier zitten medewerkers van de zorgverzekeraars klaar om antwoord te geven op uw vragen. 

De spreekuren vinden plaats op dinsdag 28 november 2023 van 16.00 tot 19.00 uur en woensdag 6 december 2023 van 10.00 en 13.00 uurU hoeft geen afspraak te maken. 

Naast de medewerkers van de zorgverzekeraars, is ook het FSP Serviceteam aanwezig. Zij kunnen u helpen bij het aanvragen van de collectieve zorgverzekering. Ook kijken zij graag mee of u recht heeft op een andere regelingen. 

Bezoekadres Inloopspreekuren
Stichting Welzijn Rijswijk
Doctor H.J. van Mooklaan 1
2286 BA Rijswijk

Meer informatie

Meer informatie over de collectieve zorgverzekering is te vinden op de website van Gezond Verzekerd . Ook kunt u uw vragen stellen via dit contactformulier.

Overige regelingen voor inwoners met een laag inkomen

Er zijn verschillende regelingen voor Rijswijkers met een laag inkomen. De collectieve zorgverzekering is hier een van. Wilt u weten of u recht heeft op meer regelingen? Doe dan de Potjes-check. Door antwoord te geven op een aantal vragen, komt u er snel achter welke regelingen u kunt aanvragen. 

Kijk op Potjescheck.geldfit.nl voor meer informatie.

Hulp bij uw aanvraag 

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze regeling? Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag of heeft u (tijdelijk) moeite om rond te komen? U staat er niet alleen voor! Het FSP Serviceteam staat voor u klaar. Het FSP Serviceteam biedt ondersteuning en geeft tips en advies voor meer grip op uw geldzaken.

De spreekuren van het FSP Serviceteam zijn op maandag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. De hulp is altijd gratis. 

Bezoekadres FSP Serviceteam
Wijkcentrum Stervoorde
Dr. H.J. van Mooklaan 1
2286 BA Rijswijk