Vernieuwde website www.rijswijk.nl voor en door de stad

Vandaag, donderdag 19 januari, is de eerste versie van de vernieuwde gemeentelijke website www.rijswijk.nl gelanceerd. De vernieuwde website is nog een startversie. De komende maanden wordt de website samen met inwoners verder ontwikkeld tot een gebruiksvriendelijke website waarop informatie duidelijk en goed vindbaar is.

Op 20 december 2022 is de nieuwe strategie publieke dienstverlening unaniem vastgesteld door de gemeenteraad. Onderdeel van die strategie is de vernieuwde gemeentelijke website. De oude website was sinds 2016 in gebruik maar ondertussen toe aan vervanging.

Belangrijkste informatie

Op de vernieuwde website staat al wel de belangrijkste informatie. Denk aan informatie over onze dienstverlening, onze producten en diensten (zoals het aanvragen van een paspoort of het doorgeven van een verhuizing), over het bestuur en de organisatie (de besluiten van het college van B&W en de gemeenteraad), over hoe u contact kunt opnemen met de gemeente en het laatste nieuws. De komende tijd voegen we meer informatie toe.

Test en denk mee

De komende maanden ontwikkelen we de website verder. Uw mening en ideeën zijn daarvoor erg belangrijk. Zo zorgen we er samen voor dat de informatie op de vernieuwde website goed vindbaar en begrijpelijk is voor iedereen. U kunt aan ons doorgeven wat u van de vernieuwde website vindt en of de informatie die u zoekt goed vindbaar en begrijpelijk is. Ook kunt u aangeven welke informatie u misschien mist, en hoe u deze informatie het liefste terug wilt vinden.

Tot woensdag 1 maart 2023 kunt u uw mening over de vernieuwde website doorgeven via Samen.Rijswijk.nl klik op ‘Vernieuwde website gemeente Rijswijk’. Alle suggesties worden bekeken en waar mogelijk gebruikt om de vernieuwde website te verbeteren.

De komende maanden worden er nog onderdelen toegevoegd aan de vernieuwde website. Zo wordt onder andere de pagina over plannen en projecten uitgebreid. Op dit moment zijn hier alleen de grootste projecten te vinden. Vervolgens wordt de nieuwe website in april 2023 gelanceerd.

Wethouder Werner van Damme, die over publieke dienstverlening gaat, is blij met de ontwikkelingen van de vernieuwde website. “Ik vertrouw erop dat we een duidelijke en toegankelijke website neerzetten voor onze inwoners. Ik wil inwoners oproepen om ook echt hun mening te geven, want alleen samen komen we tot een mooi eindresultaat.”

Heeft u hulp nodig?

Kunt u de informatie die u zoekt niet terugvinden op www.rijswijk.nl? Is de informatie niet helemaal duidelijk? Of heeft u ergens hulp bij nodig? Stuur dan een e-mail naar stadhuis@rijswijk.nl of bel naar telefoonnummer 14 070. Wij helpen u graag verder en zoeken de informatie graag voor u op.