Verduurzaming Jolandaflat

Woningcorporatie Vidomes maakt 90 Rijswijkse seniorenwoningen in de Jolandaflat aan de Louis Davidsstraat klaar voor de toekomst. Huurster Suzan Lagrand vertelt hoe ze uitkijkt naar haar nieuwe, energiezuinige woning.

Deze maand zijn de werkzaamheden begonnen. Een betere isolatie, een nieuw verwarmingssysteem en zonnepanelen op het dak zullen ervoor zorgen dat de bewoners straks veel minder energie verbruiken. In de nieuwe keukens en badkamers komen geen geisers of boilers en wordt elektrisch koken de norm. Dit sluit aan bij de visie van Vidomes om bij onderhoudswerkzaamheden de woningen direct energiezuiniger te maken. De huurders zijn erg blij met de plannen en kijken uit naar het eindresultaat: comfortabelere woningen met energielabel A.

Het is beter om minder gas te gebruiken

Huurster Suzan Lagrand (74 jaar) woont al 6 jaar in de Jolandaflat en kan niet wachten om kerst in haar ‘nieuwe’ woning te vieren. “De woningen zijn nu erg koud, door beter te isoleren, nieuwe kozijnen met dubbel glas en andere energiezuinige maatregelen worden alle woningen een stuk comfortabeler. Natuurlijk is het nu even gedoe om alles klaar te maken voor de werkzaamheden, maar straks - als alles klaar is - weet ik zeker dat iedereen heel blij is”

Suzan en haar medebewoners zijn erg te spreken over de aanpak en communicatie van Vidomes. De huurders zijn vertegenwoordigd in een klankbordgroep en er is regelmatig overleg met de projectleider om iedereen goed op de hoogte te brengen en houden. Suzan:,”Dat is ook belangrijk. Het is een uitdaging om bij zulke grote werkzaamheden rekening te houden met de wensen van alle bewoners, maar dat is hier gelukkig erg goed gegaan. Iedereen heeft een map gekregen met informatie, via een impressievideo konden we een ‘kijkje nemen’ in onze ‘nieuwe' woningen en aan de hand van foto’s en voorbeelden kon iedereen een opstelling en kleur voor de keuken kiezen.” 

Meer weten?

Meer informatie over de werkzaamheden aan de Jolandaflat vindt u op: vidomes.nl/projecten/louis-davidsstraat. Wilt u ook aan de slag met meer energie besparen in uw huis? Heeft u vragen of suggesties? Mail dan naar schakeltover@rijswijk.nl.