Uw aanslag gemeentelijke belastingen 2023 digitaal ontvangen

Wilt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2023 digitaal ontvangen? Dat kan vanaf dit jaar via de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de overheid zoals Belastingdienst, RDW, SVB, UWV en nu ook uw aanslag gemeentelijke belastingen van de gemeente Rijswijk digitaal ontvangt. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Voordelen Berichtenbox

Waar u ook bent, met de Berichtenbox heeft u post van de overheid altijd bij de hand. En als u wilt, ontvangt u automatisch een e-mail als er post voor u is. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. U logt gemakkelijk in met uw DigiD.

Aanmelden Berichtenbox gemeente Rijswijk

U krijgt post van de gemeente Rijswijk in de Berichtenbox als u via MijnOverheid hebt aangegeven dat u berichten van de gemeente Rijswijk digitaal wilt ontvangen. Om u aan te melden voor de Berichtenbox heeft u uw DigiD nodig. Heeft u geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aan via digid.nl/aanvragen.

  • Stap 1 Ga naar MijnOverheid en log in met uw DigiD. Ga in het menu naar ‘Instellingen’.
  • Stap 2 Onder ‘Meldingen berichtenbox’ kunt u kiezen of u een melding wilt krijgen van nieuwe post. Wilt u een e-mail ontvangen als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen? Kies dan, ‘ja’.
  • Stap 3 Vul uw e-mailadres in. U krijgt voortaan op dit e-mailadres een melding als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen.
  • Stap 4 Om te controleren of het e-mailadres klopt, stuurt MijnOverheid u een e-mail met een verificatiecode. Vul de code in.
  • Stap 5 Onder ‘Organisaties’ zet u een vinkje bij ’Gemeente Rijswijk’. U kunt nu direct uw post digitaal ontvangen via de Berichtenbox, uw persoonlijke gegevens inzien en uw lopende zaken volgen.

Let op: Gemeente Rijswijk staat niet in de lijst met nieuwe organisaties. Om uw aanslag gemeentelijke belasting digitaal te ontvangen klikt u in de Berichtenbox op 'Instellingen'. Vervolgens klikt u op ‘Organisaties Berichtenbox’, daarna klikt op 'Gemeenten' en verschijnt er een lijst met gemeenten. Zet vervolgens een vinkje voor 'Gemeente Rijswijk'. 

Aanslag gemeentelijke belastingen 2023 digitaal ontvangen

Wilt u uw aanslag gemeentelijke belastingen 2023 digitaal ontvangen? Meld u dan uiterlijk dinsdag 31 januari 2023 aan voor de Berichtenbox via MijnOverheid. De aanslag gemeentelijke belastingen 2023 worden eind februari verzonden. Wanneer u zich na maandag 31 januari 2023 aanmeld ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2023 eind februari 2023 nog via de post. Post die de gemeente Rijswijk daarna aan u stuurt ontvangt u wel digitaal via de Berichtenbox.

Wilt u de aanslag gemeentelijke belastingen per post blijven ontvangen?

Dan hoeft u niets te doen. Wanneer u zich niet aanmeld voor de Berichtenbox ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen zoals u gewend bent op uw huisadres.

Heeft u zich aangemeld voor de Berichtenbox en bent u van gedachten veranderd?

Als u van de gemeente Rijswijk of een andere overheidsorganisatie géén berichten in uw Berichtenbox meer wilt ontvangen, kunt u dat wijzigen via MijnOverheid. U ontvangt uw berichten dan gewoon per post.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Berichtenbox? Kijk dan op MijnOverheid.

Vragen

Heeft u vragen over de Berichtenbox? Of hulp nodig om u aan te melden? Neem dan contact op met de helpdesk van MijnOverheid:

  • Bel naar telefoonnummer 088 – 12 36 500 (lokaal tarief), bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  • Verstuur uw vraag, klacht of suggestie via het contactformulier van MijnOverheid.

Volg een cursus bij de bibliotheek

Wilt u leren hoe de website van MijnOverheid werkt en hoe u de Berichtenbox gebruikt? Veel bibliotheken bieden Digisterker cursussen waarin u stap voor stap leert omgaan met websites van de overheid en DigiD. Ook krijgt u hier uitleg over MijnOverheid en de Berichtenbox. Deze cursussen zijn voor iedereen met een beetje internet-ervaring. Ook als u geen lid bent van de bibliotheek. Kijk op www.bibliotheek.nl/computerhulp voor cursussen bij u in de buurt.

MijnOverheid Berichtenbox
MijnOverheid Berichtenbox