Subsidie, hulp en advies voor het isoleren van uw woning

De komende jaren schakelt Rijswijk over naar een duurzame toekomst. We gaan minder fossiele brandstoffen gebruiken en stappen over naar schone energiebronnen. Dit doen we stap voor stap én samen. De eerste belangrijke stap: onze huizen beter isoleren en meer energie besparen.

Wat kan de Gemeente Rijswijk voor u betekenen?

Wij helpen u graag op weg! Zo kunt u (zowel huieigenaren van eengezinswoningen als Vereniging van Eigenaren) vanaf nu subsidie aanvragen voor het isoleren van uw woning. De subsidie is voor het isolatiemateriaal en het aanbrengen hiervan. Door een erkend bouwbedrijf of door uzelf. Woont u in een VvE en heeft u aanvullende onderzoeken nodig om uw verduurzamingsplannen door te voeren? Of kunt u hulp gebruiken met het afstemmen en het besluitvormingsproces? Dan is de subsidie Procesbegeleiding wellicht interessant. Kijk hier voor een overzicht van de subsidies en meer informatie.

Ook geven wij eigenaren van eengezinswoningen en Vereniging van Eigenaren advies om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden en kosten. Weet u bijvoorbeeld niet goed waar u moet beginnen? Dan kunnen eigenaren van eengezinswoningen een afspraak maken met een onafhankelijk energieadviseur voor een advies aan huis. Vereniging van Eigenaren kunnen een gratis QuickScan uitvoeren om de te zetten stappen in kaart te brengen. Lees hier meer informatie over hoe u in contact kunt komen voor advies en hulp.

Daarnaast zijn er nog de Energiefixers van Just for You om u van tips en advies te voorzien om meer energie te besparen. Ook kunnen ze direct kleine maatregelen aanbrengen, zoals: tochtstrips plakken, ledlampen ophangen of een waterbesparende douchekop ophangen. Huurders, eigenaren van eengezinswoningen en VvE’s kunnen online een gratis afspraak maken via https://moveyourenergy.nl/energiefixer/. Plant u liever telefonisch een afspraak in? Neem dan contact op via telefoonnummer 0681425493 of stuur een e-mail naar afspraak@justforyourijswijk.nl.

Maak uw huis klaar voor de duurzame  toekomst!

Dit ondersteuningsprogramma om woningeigenaren te helpen met isoleren van hun woning komt voort uit de regeling Woningisolatie Rijswijk 2024 dat onlangs is vastgesteld door het College van B&W. Het programma duurt 3 jaar en loopt van 2024 tot en met 2026. Voor 2024 stelt de gemeente in totaal 1.456.000 beschikbaar voor de energieadviezen, QuickScans en subsidies. Wilt u meer weten over de energietransitie in Rijswijk? Kijk dan op de pagina Rijswijk schakelt over of meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.