Subsidies en leningen verduurzaming woning

Algemeen

Er zijn verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning.

Overzicht subsidies en leningen

De gemeente wil zoveel mogelijk Rijswijkse inwoners helpen bij:

  • Subsidie Woningisolatie
    Daarom kunnen woningeigenaren en VvE’s nu subsidie aanvragen voor het isoleren van hun dak, zolder, vliering, gevel, spouwmuur, vloer of ramen. De subsidie is voor het isolatiemateriaal en het aanbrengen hiervan. Door een erkend bouwbedrijf of door uzelf.  Meer weten? Kijk hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier.
     
  • Subsidie voor energieadvies en begeleiding (VvE’s)
    Met deze subsidie kan uw VvE andere onderzoeken laten verrichten, zoals een energiemaatwerkadvies of een duurzaam meerjarenonderhoudsplan opstellen. Ook kunt u de subsidie inzetten voor externe procesbegeleiding. Uw VvE wordt dan geholpen om de verduurzamingsmaatregelen af te stemmen met alle eigenaren en het besluitvormingsproces in goede banen te leiden. Meer weten? Kijk hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier.

Verdere mogelijkheden  

Een overzicht van de mogelijkheden voor subsidies en leningen vindt u op de website van het Regionaal Energie Loket

Moeite om de energiekosten te betalen?

Rijswijkers met een laag inkomen krijgen extra geld van de gemeente om de energiekosten te betalen. Wij noemen dit de energietoeslag. Hoeveel geld u krijgt, hangt af van uw netto-inkomen. De energietoeslag is een gift. U hoeft het geld niet terug te betalen. Een groot aantal inwoners van Rijswijk krijgt de energietoeslag automatisch en ontvangt hierover persoonlijk bericht. Heeft u geen persoonlijk bericht gehad, maar denkt u wel dat u er recht op heeft? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen.

Heeft u moeite met rondkomen? Het FSP Serviceteam staat voor u klaar. Het FSP Serviceteam biedt ondersteuning en geeft advies voor meer grip op geldzaken.