Subsidies en leningen verduurzaming woning

Algemeen

Er zijn verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden voor woningeigenaren en VvE’s om hun woning te verduurzamen.

Overzicht subsidies en leningen

De gemeente wil zoveel mogelijk Rijswijkse inwoners helpen bij:

  • Subsidie Woningisolatie
    Daarom kunnen woningeigenaren en VvE’s nu subsidie aanvragen voor het isoleren van hun dak, zolder, vliering, gevel, spouwmuur, vloer of ramen. De subsidie is voor het isolatiemateriaal en het aanbrengen hiervan. Door een erkend bouwbedrijf of door uzelf.  Let op! U vraagt deze subsidie aan voordat u begint met de isolatiewerkzaamheden. Meer weten? Kijk hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier.
     
  • Subsidie voor energieadvies en begeleiding (VvE’s)
    Met deze subsidie kan uw VvE andere onderzoeken laten verrichten, zoals een energiemaatwerkadvies of een duurzaam meerjarenonderhoudsplan opstellen. Ook kunt u de subsidie inzetten voor externe procesbegeleiding. Uw VvE wordt dan geholpen om de verduurzamingsmaatregelen af te stemmen met alle eigenaren en het besluitvormingsproces in goede banen te leiden. Let op! U vraagt deze subsidie aan voordat u start met een advies of procesbegeleiding. Meer weten? Kijk hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier.

Verdere mogelijkheden  

Een overzicht van de mogelijkheden voor subsidies en leningen vindt u op de website van het Regionaal Energie Loket