Straatje van Welzijn geopend in Huis van de stad

Afgelopen zaterdag opende Welzijn Rijswijk officieel haar deuren in het Huis van de stad. De afdelingen dagbesteding ‘t Trefpunt en Rijswijk Doet vrijwilligerscentrum zijn de afdelingen die hun intrek hebben genomen in het straatje van welzijn.

Wethouder Gijs van Malsen (van onder andere welzijn) en directeur-bestuurder Welzijn Rijswijk Mieke Ruigrok openden samen de nieuwe ruimtes en onthulden het naambordje van ‘het straatje van welzijn’. Daarna was er voor inwoners volop gelegenheid om kennis te maken met de dagbesteding en het vrijwilligerscentrum. Zo was er een onder andere een vrijwilligersmarkt in het atrium en was er een kopje ‘vergeten-groentesoep' te halen bij ‘t Trefpunt.

Inloop cruciaal voor vrijwilligerswerk

Rijswijk Doet hoopt op een flinke toename van het aantal bezoekers nu zij in het Huis van de stad gevestigd zijn. “Er is een toenemende behoefte aan vrijwilligers in Rijswijk. Wij hopen dat de inwoners ons op deze locatie goed weten te vinden, helemaal als het Huis van de stad straks op volle toeren draait,” vertelt Mieke Ruigrok. “Zeker in een snelgroeiende stad als Rijswijk kunnen we elke vrijwilliger goed gebruiken. Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk, maar ook ontzettend belangrijk. Zonder vrijwilligers zou de samenleving stil komen te staan,” licht Gijs van Malsen toe.

Samenwonen komt al op gang

De afdelingen zijn al eerder dit jaar gestart in het voormalig stadhuis. En het 'samenwonen’, dat bevalt goed. Zo komt er regelmatig iemand van Trias muziek maken voor de deelnemers van de dagbesteding. “De nieuwe locatie is een schot in de roos voor de dagbesteding”, zegt Mieke Ruigrok. “Het Huis van de stad biedt voor ons nieuwe mogelijkheden tot samenwerking met onze vertrouwde partners.” Gijs van Malsen vult aan: “Het is heel mooi dat Welzijn Rijswijk nu ook officieel bewoner is, daarmee wordt het steeds meer echt het huis van de stad, het centrum van de stad waar iedereen samenkomt en elkaar kan ontmoeten.”

2023 jaar van de verhuizingen

Welzijn Rijswijk geeft dit jaar het startschot voor de verhuizingen naar het Huis van de stad. Ook de Bibliotheek aan de Vliet en gemeente Rijswijk nemen dit jaar hun intrek. 2023 is daarmee het jaar waarin alle bewoners zich in het Huis van de stad zullen vestigen.

Foto van Mieke Ruigrok en Gijs van Malsen tijdens de opening Welzijn Rijswijk
Mieke Ruigrok (directeur-bestuurder Welzijn Rijswijk) en Gijs van Malsen (Wethouder gemeente Rijswijk) onthullen samen het naambordje van ‘het straatje van welzijn’.