Startpunt Geldzaken

Algemeen

U kunt als inwoner van de gemeente Rijswijk gebruik maken van de Geldplannen van Startpunt Geldzaken. Hiermee haalt u meer uit uw geld.

Wat is het Startpunt Geldzaken?

Het Startpunt Geldzaken helpt mensen om hun geldzaken in balans te brengen en te houden. Hiervoor hebben zij verschillende Geldplannen gemaakt.

Ga naar Startpunt Geldzaken

Hoe werkt het?

U kiest een Geldplan dat het beste past bij uw situatie. U geeft anoniem antwoord op enkele vragen over uw persoonlijke situatie. Hierna krijgt u een actieplan met concrete stappen die makkelijk uit te voeren zijn. 

De Geldplannen

Welke Geldplannen zijn er?

Er zijn verschillende Geldplannen. Zo is er altijd een Geldplan dat aansluit bij uw situatie. 

 1. Het Geldplan Kom uit de geldzorgen voor huishoudens die elke maand geld te kort komen.
 2. Het Geldplan Beter rondkomen voor huishoudens die de ene maand geld overhouden, maar de volgende maand geld tekort komen.
 3. Het Geldplan Sparen, aflossen of beleggen begeleidt huishoudens die elke maand geld overhouden om buffers op te bouwen voor de korte en langere termijn.
 4. Het Geldplan Rondkomen met kinderen leidt ouders en hulpverleners naar regelingen die helpen om de kosten voor kinderen te dragen.
 5. Het Geldplan Studie (klein)kind is er voor ouders en grootouders die geld apart kunnen zetten voor de studie van hun (klein)kind, om hoge studieschulden te helpen voorkomen.
 6. Het Geldplan Bijna 18 is er voor jongeren, hun ouders en begeleiders, om te zien wat er geregeld moet worden voordat men 18 wordt en wat er dan nog meer verandert.
 7. Het Geldplan Pensioen helpt het inkomen voor later te inventariseren. Alle scenario’s worden uitvoerig gecheckt en consumenten krijgen praktische raad en een actieplan waarmee ze direct aan de slag kunnen.
 8. Het Geldplan ZZP geeft aankomende en actieve zzp’ers duidelijk zicht op wat ze moeten regelen om hun geldzaken in balans te krijgen.
 9. Het Geldplan Statushouders geeft statushouders en hun begeleiders inzicht in het complexe Nederlandse systeem en helpt hun geldzaken in balans te houden of te krijgen.
 10. Het Geldplan Scheiden is geschikt voor huishoudens die overwegen uit elkaar te gaan of al gescheiden zijn en helpt inkomsten en uitgaven na scheiding in balans te brengen.
 11. Het Geldplan Werkloosheid bereidt mensen op een laagdrempelige, eenvoudige manier voor op een inkomensterugval na werkloosheid.
 12. Het Geldplan Bijna pensioen biedt werknemers overzicht in de keuzes die ze hebben in hun gewenst moment van pensionering.

Meer informatie over Startpunt Geldzaken

Meer informatie is te vinden op de website van het Nibud, klik hier voor meer informatie.

FSP Serviceteam

Heeft u (tijdelijk) moeite om rond te komen? U staat er niet alleen voor! Het FSP Serviceteam staat voor u klaar. Het FSP Serviceteam biedt ondersteuning en geeft tips en advies voor meer grip op uw geldzaken.

De spreekuren van het FSP Serviceteam zijn op maandag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. De hulp is altijd gratis. 

Het FSP Serviceteam is bereikbaar door te bellen naar 14 070 of door te mailen naar serviceteam@rijswijk.nl.

Bezoekadres FSP Serviceteam

Wijkcentrum Stervoorde
Dr. H.J. van Mooklaan 1
2286 BA Rijswijk

Logo FSP financieel servicepunt