Rijswijk viert de 12e Week van het geld

Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 maart is het weer zover: we vieren de 12e Week van het Geld. Het thema is dit jaar is 'Bedwing de bling'. Tijdens de Week van het geld willen we kinderen en jongeren leren hoe zij verstandig om kunnen gaan met geld. ‘Bling’ is namelijk overal en soms moeilijk te weerstaan. Goed met geld omgaan betekent heel bewust kiezen en weten waar je terecht kunt als je schulden hebt.

Wethouder Gijs van Malsen: “Goed leren met geld om te gaan begint al op jonge leeftijd. Of het nou gaat om Pokémon-kaarten kopen, mobiele games spelen of de hipste merkkleding willen. Kinderen en jongeren leren in de Week van het geld allerlei tips om te voorkomen dat ze in de schulden komen, met alle stress en zorgen van dien. Zo dragen we bij aan het welzijn van de jeugd.”

In gesprek met de kinderrechtenambassadeurs

Handige tips voor meer grip

Elke dinsdag en donderdag kunnen inwoners van Rijswijk terecht bij het FSP Serviceteam Rijswijk. Zij hebben van 09:00 tot 16:00 uur vrije inloopspreekuren waar je met al je geldvragen terecht kunt. Tijdens de Week van het geld krijgen jongeren tips waarmee zij grip krijgen op hun geld. Ook kunnen zij de Geldfit-test doen. Dankzij deze test weten jongeren binnen een paar minuten hoe zij er financieel voor staan. Daarnaast hebben Rijswijkse basisscholen toegang tot lesmateriaal waarbij het thema ‘Bedwing de bling’ centraal staat. Tot slot vind je op onze sociale media een week lang handige middelen om meer grip te krijgen op geldzaken.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Week van het geld? Ga dan naar www.weekvanhetgeld.nl voor meer informatie. Meer informatie over de vrije inloopspreekuren van het FSP Serviceteam Rijswijk vind je hier: https://www.fsprijswijk.nl/. Op https://geldfit.nl/test/ kun je de test doen.

Fotos