Reinigen openbare weg

Algemeen

De gemeente reinigt openbare wegen, pleinen en voetgangersgebieden. Dit gebeurt volgens een vast rooster. Net als het ophalen van afval en het legen van de afvalbakken. Heeft u klachten over deze dienst? Of vindt u dat uw omgeving ernstig is vervuild? Ga naar de gemeente en vraag of het vuil kan worden opgeveegd. U krijgt er ook antwoord op vragen.

Omschrijving

We vegen fietspaden en de openbare weg. De veegmachines vegen niet op de stoep. We rijden om geparkeerde auto's, fietsen en bijvoorbeeld bloembakken heen. We legen ook alle afvalbakken in de gemeente. De afvalbakken staan in winkelcentra, langs haltes, langs de openbare weg en in parken.

Wanneer

Er wordt op de volgende dagen geveegd:

  • maandag tot en met vrijdag: woonwijken
  • zaterdagmiddag: In de Boogaard en Oud Rijswijk
  • zondag: in de zomer en bij warm weer extra rondes voor de afvalbakken

In de zomer plaatsen we extra afvalcontainers. En waar je in Rijswijk mag barbecueën plaatsen we stalen containers voor smeulende koolresten van de barbecue.

In de herfst vallen veel bladeren tegelijk van de bomen. Dat kan glad en gevaarlijk worden voor het verkeer. Daarom rijden we in de 'bladperiode' met extra veegmachines en plaatsen we bladkorven.

In de winter rijden we niet als het vriest en ook niet als er zout is gestrooid tegen gladheid. Als het weer het toelaat, rijden we extra in de dagen na oud en nieuw. Vuurwerkresten kunnen namelijk gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld voor spelende kinderen, of fietsers. U kunt helpen de straat veilig te houden, door op Nieuwjaarsdag uw eigen vuurwerkresten op te ruimen.

Contact

Geef bij de gemeente door dat u vuil op straat heeft gezien. De gemeente laat u weten of en wanneer zij het schoon laat maken. U kunt een klacht over de schoonmaakdienst ook bij de gemeente melden.

U geeft een melding over de openbare ruimte aan ons door via: