Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart

Algemeen

Iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart mag gratis parkeren in Rijswijk. Ook als u geen inwoner van Rijswijk bent. Vraag hiervoor wél een vergunning aan. Deze is gratis en geldig zolang uw gehandicaptenparkeerkaart geldig is. Vraagt u geen vergunning aan? Dan kunt u niet gratis parkeren op plaatsen waar betaald parkeren geldt.

Let op

Als u alleen gebruik maakt van uw gehandicaptenparkeerkaart (blauwe kaart) zonder parkeervergunning, dan mag u wel gratis parkeren op openbare gehandicaptenparkeerplaatsen. Leg uw gehandicaptenparkeerkaart altijd duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Als u een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken heeft, dan moet u een parkeervergunning aanvragen.

Aanvragen

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart bestuurders (GPK-B)? Lees dan de aanpak op de pagina Parkeervergunning bewoners bestuurders gehandicapten.

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart passagiers (GPK-P)? Lees dan de aanpak op de pagina Parkeervergunning bewoners passagiers gehandicapten.

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart bestuurders/passagiers (GPK-BP)? Lees dan de aanpak op de pagina Parkeervergunning bewoners bestuurders/passagiers gehandicapten.

Let op: deze vergunning heet 'parkeervergunning bewoners gehandicapten'. Om deze parkeervergunning aan te vragen hoeft u geen inwoner van Rijswijk te zijn. U vraagt deze parkeervergunning ook aan als u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart en Rijswijk bezoekt. We zijn bezig om de naam van deze parkeervergunning aan te passen.

Voorwaarden

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart bestuurders (GPK-B)?
Vraag de Parkeervergunning bewoners bestuurders gehandicapten aan. Hiermee kunt u als bestuurder parkeren zonder los te betalen binnen alle betaald parkeergebieden in Rijswijk.

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart passagiers (GPK-P)?
Vraag de Parkeervergunning bewoners passagiers gehandicapten aan. Hiermee kunt u als passagier parkeren zonder los te betalen binnen alle betaald parkeergebieden in Rijswijk.

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart bestuurders/passagiers (GPK-BP)?
Vraag de Parkeervergunning bewoners bestuurders/passagiers gehandicapten aan. Hiermee kunt u als passagier parkeren zonder los te betalen binnen alle betaald parkeergebieden in Rijswijk.

Parkeergebieden in Rijswijk

Met uw gehandicaptenparkeervergunning kunt u gratis parkeren in de betaald parkeergebieden van Rijswijk.

Hoelang gaat het duren?

Als u de parkeervergunning via het digitaal parkeerloket aanvraagt, is uw vergunning direct geldig. Bent u klaar met uw aanvraag? Dan vindt u uw meldnummer en pincode onder uw product in het digitaal parkeerloket. Uw parkeervergunning gehandicapten blijft geldig tot de einddatum van uw gehandicaptenparkeerkaart.

Als u naar de publieksbalies in het stadhuis komt, dan handelen wij de aanvraag van uw parkeervergunning direct af.

Wat krijgt u van ons mee?

U krijgt een bevestiging van het besluit. U krijgt geen papieren parkeervergunning meer.

Kosten

Deze parkeervergunningen kosten u niets.