Ooievaarspas aanvragen

Algemeen

Rijswijkers met een minimuminkomen krijgen met de Ooievaarspas korting op allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld op het gebied van sport, scouting, recreatie en cultuur. Er zijn ook ondersteunende regelingen voor kinderen met een Ooievaarspas. Zo kunt u met een Ooievaarspas een verjaardagsbox van Stichting Jarige Job aanvragen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De Ooievaarspas is 1 jaar geldig.

Aanvragen

Eerste keer aanvragen

Vraagt u voor het eerst een Ooievaarspas aan? Klik dan op de knop Direct regelen. U logt in met uw DigiD. Heeft u geen DigiD? Vraag deze dan aan op https://digid.nl/aanvragen. Vult u liever een papieren aanvraagformulier in? Kijk dan bij Formulieren op deze pagina. Download het formulier, print het uit en vul het in. U kunt het bij ons inleveren of naar ons opsturen.

Kopie aanvragen

Bent u uw Ooievaarspas kwijt? Bent u deze bijvoorbeeld verloren, of is uw pas gestolen? Geef dit direct aan ons door via de knop Direct regelen of via het papieren formulier. Uw oude pas wordt dan geblokkeerd. U kunt één keer zonder kosten een kopie van uw pas aanvragen. Een tweede of volgende keer zijn hieraan wel kosten verbonden.

Voorwaarden

Om een Ooievaarspas te kunnen krijgen, mag uw gezinsinkomen niet hoger zijn dan 130% van de voor u geldende bijstandsnorm. Er is ook een maximum voor uw vermogen (zoals spaargeld). Bekijk de inkomens- en vermogensgrenzen.

Hoelang gaat het duren?

U krijgt binnen 8 weken bericht of u een Ooievaarspas krijgt.

Kosten

Uw eerste Ooievaarspas is gratis. Ook een eerste kopie van uw pas is gratis als u deze kwijt bent (verlies of diefstal). Daarna kost een pas € 12,50.

Contact

Kijk voor meer informatie op www.ooievaarspas.nl. Daar staan alle aangesloten verenigingen en activiteiten vermeld.

Formulieren