Parkeervergunning eerstelijns hulpverlening
Algemeen
Werkt u als huisarts, verpleegkundige, verloskundige, of als medewerker van een thuiszorgorganisatie in Rijswijk? Dan kunt u een 'Parkeervergunning eerstelijns hulpverlening’ aanvragen. Deze vergunning is geldig in alle parkeerzones. Op deze pagina leest u hoe u de parkeervergunning aanvraagt en wat de voorwaarden zijn. Let op: om de vergunning goed te gebruiken, moet u altijd online het kenteken aanmelden. Wilt u het kenteken van een vergunning wijzigen, of een vergunning opzeggen? Lees dan verder op één van deze pagina’s. Heeft u een organisatie met meer dan dertig werknemers? Dan kunt u een parkeervergunning thuiszorgorganisatie[1] aanvragen.
Aanvragen
Via het digitaal parkeerloket
U vraagt de parkeervergunning eenvoudig online aan via het Digitaal Parkeerloket. Geef hierbij altijd de juiste informatie aan ons door. Anders kan uw vergunning weer worden ingetrokken. U krijgt dan geen geld terug.
Wat heeft u nodig:
- eHerkenning (eHerkenning aanvragen)
- Het kenteken (bij een buitenlands kenteken ook een kopie van het kentekenbewijs)
- Kopie uittreksel van de Kamer van Koophandel
- Bent u niet de bedrijfseigenaar, maar doet u wel de aanvraag? Dan heeft u hiervoor ook een machtiging nodig
- Wilt u de vergunning op naam van één van uw werknemers zetten? Dan heeft u ook een verklaring werkgever nodig
- Een BIG-registratie, of HKZ-certificering. Als u deze niet heeft, moet u een werkgeversverklaring hebben die bewijst dat u voor een professionele (thuis)zorg- of hulpinstelling werkt.[1]
Staat het voertuig niet op uw naam, maar bent u wel de vaste gebruiker? Dan heeft u ook één van deze formulieren nodig:
- Leaseovereenkomst
- Huurovereenkomst
- Verklaring van de vereniging voor gedeeld autogebruik en het contract tussen de gebruikers. U kunt hier een voorbeeld downloaden.
Bij de publieksbalies
Lukt het niet om de parkeervergunning digitaal aan te vragen? Bel voor hulp naar de gemeente via telefoonnummer 14 070 (kies voor Rijswijk en daarna voor Parkeren). Als het nodig is, maken we een afspraak in het Huis van de stad om de vergunning te regelen. Print de formulieren uit en neem deze mee, samen met een geldig identiteitsbewijs. U kunt bij de balie alleen met pin betalen.
Voorwaarden
Dit zijn de voorwaarden voor het aanvragen van een ‘Parkeervergunning eerstelijns hulpverlening’:
- Het motorvoertuig staat op uw naam, of op naam van de leasemaatschappij, of op naam van een werknemer bij u in loondienst (of die is de vaste gebruiker).
- U staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
- U werkt in Rijswijk en bent huisarts, verpleegkundige, verloskundige, of u werkt voor een thuiszorgorganisatie. U kunt dit bewijzen met een BIG-registratie, HKZ-certificering of werkgeversverklaring.
- Het voertuig is maximaal 6 meter lang en 2.40 meter hoog (klik hier voor informatie over het parkeren van grotere voertuigen).● U kunt 1 ‘Parkeervergunning eerstelijns hulpverlening aanvragen’.
- U kunt 5 kentekens aan de vergunning koppelen. De kentekens mag u altijd wijzigen.
- Om te parkeren moet u altijd een kenteken aanmelden. U kunt één kenteken per parkeersessie aanmelden.
- De parkeervergunning verloopt jaarlijks op 31 december. U ontvangt bericht zodra u de vergunning kunt verlengen.
Hoelang gaat het duren?
Uw parkeervergunning is meteen geldig na de aanvraag en geslaagde betaling. U ontvangt een bevestiging in het Digitaal Parkeerloket. Hierin vindt u ook de inloggegevens om kentekens aan te kunnen melden. U krijgt geen papieren vergunning en u hoeft niets achter de voorruit te leggen. Bij een controle kunnen handhavers digitaal zien dat u een geldige vergunning heeft.
Kosten
Parkeervergunning onderwijs- en maatschappelijke instelling: € 163,20 per kalenderjaar
Bezwaar
U kunt bezwaar maken tegen de schriftelijke beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.