NK Tegelwippen: Al meer Rijswijkse tegels ingeleverd dan vorig jaar

Het aantal ingeleverde Rijswijkse tegels voor het nationale kampioenschap Tegelwippen is de eindstand van vorig jaar voorbij. Tot nu staat de teller op 5.190 tegels en er komen nog twee inleverdagen aan. Vorig jaar eindigde Rijswijk met 5.175 tegels als goede middenmoter op de 17e plaats.

Tuineigenaren kunnen op de Tegeldumpdagen hun tuinbestrating gratis inleveren en krijgen daar planten voor terug. Inmiddels zijn er vijf inleverdagen op verschillende locaties in Rijswijk geweest. Augustus was een recordmaand. Tijdens de Tegeldumpdag in De Strijp werden maar liefst 584 tuintegels ingeleverd. De Freinetschool in Rijswijk Buiten droeg ook een behoorlijk steentje bij. Meer dan 200 m2 aan tegels (2.420) is van het schoolplein verwijderd om er een mooie, groenblauwe speelplek van te maken. Tot nu toe is er 472 m2 groen bijgekomen in Rijswijk.

Tegeldumpdagen

Ga je komende weken aan de slag met jouw tuin en vervang je tegels voor groen? Dan kan je jouw tuinbestrating nog inleveren op zaterdag 16 september van 12.00 tot 15.30 uur aan dr. H Colijnlaan ter hoogte van de Geert Grootestraat. De eindsprint van het Rijswijkse tegelwippen is op zaterdag 28 oktober langs de Vliet aan het Jaagpad. Je krijgt een biologisch bollenpakket, passend bij het plantseizoen. Tegel eruit, bol erin!

Geen tijd om langs te komen tijdens bovenstaande zaterdagen, maar heb je wel tegels gewipt voor groen? Meld de tegels zelf aan op NK-Tegelwippen.nl  Elke tegel telt! 

Prijs winnen

Stuur een foto van je nieuwe groene tuin naar steenbreek.rijswijk@gmail.com en maak kans op een uniek insectenhotel. Kijk op de Facebookpagina van het Platform Groen in Rijswijk voor lokale inspiratie over deze actie.