Leden Adviesraad Energietransitie gezocht

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers voor de Adviesraad Energietransitie. Het zal u misschien niet ontgaan zijn dat we in Nederland fors bezig zijn met de energietransitie. Zowel op landelijk, als lokaal niveau zijn er veel maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen en over te schakelen op duurzame energiebronnen. Ook in Rijswijk is de energietransitie in volle gang en de gemeente kan dit niet alleen.

De Adviesraad Energietransitie bestaat uit actieve en betrokken vrijwilligers die een onafhankelijke visie bieden aan de gemeente. Door het huidige tempo van de transitie zijn we op zoek naar nog meer enthousiaste leden!

Wat gaat u doen?

Als lid van de Adviesraad Energietransitie denkt en werkt u actief mee aan het verduurzamen van Rijswijk. U kijkt kritisch naar onze voorstellen en bent niet bang om constructieve feedback te geven. Als inwoner of ondernemer van Rijswijk borgt u de belangen van Rijswijkse inwoners. U adviseert, zowel gevraagd als ongevraagd, de burgemeester, wethouders en de gemeenteraad over allerlei onderwerpen rondom de energietransitie. 

  • U denkt en werkt mee aan plannen voor de energietransitie.
  • U helpt de gemeente om actuele zaken te communiceren naar inwoners en ondernemers.
  • U zorgt ervoor dat de energietransitie voor iedereen haalbaar en betaalbaar blijft.

Wie zoeken wij? 

  • U bent inwoner of ondernemer in Rijswijk. 
  • U hebt affiniteit met duurzaamheid en/of interesse om hier meer over te leren.
  • U hebt een kritische blik en bent niet bang deze te uiten.
  • U bent samenwerkingsgericht en communicatief vaardig.
  • U bent enthousiast over het meedenken om Rijswijk duurzamer te maken.
  • U bent niet  ambtelijk of bestuurlijk betrokken bij gemeente Rijswijk.

Hoe vaak komen we samen?

De Adviesraad komt elke laatste maandag van de maand bij elkaar voor een vergadering van anderhalf uur. Bij deze vergaderingen doet u inspirerende contacten op, kunt u uw netwerk vergroten en leert u meer over de energietransitie in Rijswijk. 

Reageren of meer weten?

Lijkt dit u wat? Stuur uw motivatie en cv per e-mail naar adviesraadenergietransitie@rijswijk.nl. Mocht u vragen hebben of wilt u een keer meekijken? Ook dan kunt u een mail sturen naar adviesraadenergietransitie@rijswijk.nl.