Krijg jij energie van een duurzamer Rijswijk? Versterk onze Adviesraad Energietransitie!

Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat we in Nederland druk bezig zijn met de energietransitie. Zowel op landelijk, als lokaal niveau zijn er veel maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen en over te schakelen op duurzame energiebronnen. Ook in Rijswijk is de energietransitie in volle gang en de gemeente kan dit niet alleen. Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die met ons willen meedenken en de belangen van inwoners willen behartigen.

De Adviesraad Energietransitie bestaat uit actieve en betrokken vrijwilligers die een onafhankelijke visie bieden aan de gemeente. De adviesraad zet zich in voor verbinding en betrokkenheid van de Rijswijkse samenleving. Door het huidige tempo van de transitie zijn we op zoek naar nog meer enthousiaste leden!

Wat ga je doen?

Als lid van de Adviesraad Energietransitie denk en werk je actief mee aan het verduurzamen van Rijswijk. Je kijkt kritisch naar onze voorstellen en bent niet bang om constructieve feedback te geven. Als inwoner of ondernemer van Rijswijk borg je de belangen van Rijswijkse inwoners. Je adviseert, zowel gevraagd als ongevraagd, de burgemeester, wethouders en de gemeenteraad over allerlei onderwerpen rondom de energietransitie.

  • Je denkt en werkt mee aan plannen voor de energietransitie
  • Je helpt de gemeente om actuele zaken te communiceren naar inwoners en ondernemers
  • Je zorgt ervoor dat de energietransitie voor iedereen haalbaar en betaalbaar blijft

Wie zoeken wij?

  • Je bent inwoner of ondernemer in Rijswijk
  • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en/of interesse om hier meer over te leren
  • Je hebt een kritische blik en bent niet bang deze te uiten
  • Je bent samenwerkingsgericht en communicatief vaardig
  • Je bent enthousiast over het meedenken om Rijswijk duurzamer te maken
  • Je bent niet ambtelijk of bestuurlijk betrokken bij gemeente Rijswijk  

Hoe vaak komen we samen?

De Adviesraad komt elke laatste maandag van de maand bij elkaar voor een vergadering van ongeveer 2 uur. Bij deze vergaderingen bevind je je onder inspirerende contacten, kan je je netwerk vergroten en leer je meer over de energietransitie in Rijswijk.

Reageren of meer weten?

Lijkt dit je wat? Stuur je motivatie en cv per e-mail naar Anneke Donkers, adviseur Energietransitie van de gemeente Rijswijk: adonkers@rijswijk.nl. De vergaderingen zijn openbaar, wil je een keer meekijken? Stuur een e-mail naar Anneke Donkers voor de eerstvolgende vergaderdatum en tijd. Vragen kan je eveneens mailen of telefonisch stellen aan Anneke Donkers, op werkdagen via telefoonnummer 06-4852 8038.