‘Ken de Limiet’ in het Rijswijkse verkeer

Te hard rijden is ook in Rijswijk helaas de oorzaak van veel ongevallen. Bij één op de drie ongevallen is een te hoge snelheid een oorzaak. Met de campagne ‘Ken de limiet’ vragen wij extra aandacht voor jouw snelheid in het Rijswijkse verkeer.

Verkeersveiligheid in Rijswijk

Rijswijk scoort slecht op verkeersveiligheid als het gaat om het aantal verkeersongevallen. Vorig jaar kwamen 273 mensen in Rijswijk niet veilig aan op hun bestemming. Ook in Rijswijk is te hard rijden vaak één van de belangrijkste oorzaken. Met het Actieplan Verkeersveiligheid werkt de gemeente aan een veiliger Rijswijk.

Wethouder Armand van de Laar (Mobiliteit): “Het verkeersveiliger inrichten van straten en wegen is lang niet de enige oplossing om Rijswijk verkeersveiliger te maken. Veel ongelukken komen door menselijk gedrag. Het gedrag van weggebruikers en de voorlichting daarover is van groot belang. Het is belangrijk om te weten hoe hard je ergens mag rijden, maar ook wat een passende snelheid is in een bepaalde situatie. Bijvoorbeeld in de buurt van een druk fietspad of een school. Rij langzamer als de situatie daarom vraagt.”

Lagere snelheid, minder slachtoffers

Net iets te hard rijden, het gebeurt vaak zonder dat je het merkt. Hoe harder je rijdt, des te groter de kans op ernstig letsel of een dodelijk ongeval. Wordt een voetganger bij een snelheid van 50 kilometer per uur door een auto geraakt, dan is de overlijdenskans 85% kans. Bij 30 kilometer per uur is deze kans op overlijden 10%. Check je snelheid regelmatig, zo rijd je nooit ongemerkt te hard. Alleen samen maken we Rijswijk verkeersveiliger.

Meer weten?

‘Ken de limiet’ is onderdeel van het programma ‘Ik maak een punt van nul’ met als doel nul vermijdbare verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Kijk voor meer informatie en tips om veilig deel te nemen aan het verkeer op de social media kanalen van de gemeente Rijswijk. Of ga naar https://www.maakeenpuntvannul.nl/snelheid/