IkPas gaat weer beginnen

Maandag 1 januari begint IkPas. Tijdens IkPas wordt u uitgedaagd om een maand lang geen alcohol te drinken. Is het gelukt om een maand lang niet te drinken? Dan bent u een stuk bewuster van uw alcoholgebruik en kunt u makkelijker nee zeggen.

Het doel van IkPas is niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om uw alcoholgebruik even op pauze te zetten. Ook wethouder Volksgezondheid Mark Wit doet dit jaar weer mee: “Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind om onder de aandacht te brengen dat alcoholgebruik met risico’s voor de gezondheid komt. Bewustwording is het begin van gezonder leven. Ik hoop dat zoveel mogelijk Rijswijkers meedoen dit jaar!”.

Een goed begin van het nieuwe jaar

IkPas is een mooie start van een gezond 2024. Na de drukke decembermaand bent u misschien toe aan een alcoholpauze. Zo gaat u vol energie het nieuwe jaar in. Door tijdelijk geen alcohol te drinken, voelt u zich fysiek en mentaal fitter. Ook zal u lekkerder slapen en kunt u flink wat geld besparen. 

Wethouder Wit is blij met de actie: “Het is nooit verkeerd om na een feestelijke maand even een pas op de plaats te maken en jezelf bewust te maken van een gezonde levensstijl. Januari staat bekend om haar vele borrels. Zeker als wethouder is dat iets waar je niet onderuit komt. Maar uit ervaring (ik doe al een aantal jaar mee) weet ik ook dat het heel veel voldoening oplevert en eigenlijk best makkelijk vol te houden is. Ik wil mensen helpen door te wijzen op de gezonde alternatieven”. 

Een pauzeperiode beleef je samen

Deelnemers van IkPas staan er niet alleen voor. Het grote voordeel van het aanmaken van een IkPas-account is dat de organisatie u goede ondersteuning kan bieden. Zo staat er bijvoorbeeld een IkPas-coach voor u klaar als u advies nodig heeft tijdens de moeilijke momenten. Ook kunt u in contact komen met andere deelnemers. 

Om deelnemers te stimuleren, zijn er verschillende badges te verdienen in allerlei situaties, zoals het weerstaan van alcohol tijdens een etentje of verjaardagsfeestje.

IkPas, u toch ook? 

Bent u benieuwd wat zo’n alcoholvrije periode met u doet? Meld u dan nu aan op www.ikpas.nl.